Sjømatoppskrifter

Smak av kysten - stripe
  • All
  • Høst
  • Hvitfisk
  • Sommer
  • Vår
  • Vinter
Grillet steinbit

i tomat-cassoulet med oliven, løk og basilikum

Posjert lysing

med pannestekt spisskål, blomkålsalat, og fløtesaus med brunet smør

Grillet smørflyndre

med tomatsalat, «byggotto» med spinat og urtedressing

Pannestekt brosme

med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme

Pannestekt hysefilet

med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme

Smørdampa lange

med blomkålkrem og tomatvinaigrette

Skalldyrsuppe med kamskjell

med kamskjell

Pannestekt skrei

med rogn-nuggets

Torsk med XO-salsa

og shiitake

Gratinerte sjøkreps

med chili og hvitløk

Østers med yuzu eller sitron-skum

perfekt som forrett

Stekt breiflabb

med kål, brunet smør, løk og kapers

Kamskjell i egen juice

med nydelige ferske urter

Grillet skatevinge

med epler, pepperrot, syltet-sopp og yoghurt

Grillet rødspette

med asparges og brunet smør

Grillet makrell

med potetsalat, urter og sitron

Seibiffburger

med røkelaksbacon

Lyriske vårruller

med limechilidipp

Kveitekebab

med coladressing

Torsketaco

med spicy salat

Reker al Pil Pil

med brød og aioli

Gratinerte blåskjell

med blåskjellsaus

Ceviche

med hyse

Krabbesalat

med grillet brød, rødløk, reddik og pickle

Pannestekt lange med kantarell

hollandaise og beter

Fritert makrell

med tang og remulade

Stekt brosme

med grønnsaksfrikassé

Alt i en panne

med lysing

Michelin-kokkens kamskjell

med issider-hollandaise

Friterte rekehoder

Vendt i chillisaus

Kveitekotelett

med blomkål og dill

Torsk ceviche

med nachochips

Ovnsbakt lokal fisk med blåskjellsaus

grillet spisskål og sider fra Hardanger

Pannestekt skrei med gulrot, ingefær, broccolini

og vårrull med selleri, og yuzu-ponzo brunet smørsaus

Lyr tartar med løvetannkapers

og potetflatbrød

Pannestekt skrei med rosenkål og bacon

Serveres med remulade, sylta fennikel, blomkålpuré, ovnsbakte poteter og løk

Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure

Serveres med gulrot, blomkål, brunet smør, syltet løk og småpotet

Ovnsbakt torsk med søtpotetpure og smørdampet asparges

kokte poteter, syltet rødløk og kaperssaus

Torsk i «Sweet and sour» saus

Serveres med ris

Bakt torsk og blåskjell

med gule erter og persille-ragu, variasjoner på rosenkål, og bacon- og blåskjellsaus

Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy

med dillhollandaise, og syltede og grillede grønnsaker

Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus

lokale grønnsaker

Krabberøre på surdeigstoast

med urter, vårløk og agurk

Moderne Bouillabaisse

med lange

Oppskriftene er utviket med støtte fra Norges Sjømatråd og Godfisk. For mer sjømatinspirasjon se www.godfisk.no