Sjømatoppskrifter

Smak av kysten - stripe
  • All
  • Høst
  • Hvitfisk
  • Sommer
  • Vår
  • Vinter
Varmrøkt lysing

med couscous-salat

Pannestekt lange

med jordskokkpuré og trøffel

Ovnsbakt sjøkreps

med kantarellsaus

Rødspette med grillet kål

og syltet jalapeño

Grillet brosme med vårløk

og reddik og potet- og purrekrem

Sei med karamellisert løk

blomkål og brunet smørsaus med soya og urter

Moderne Bouillabaisse

med lange

Krabberøre på surdeigstoast

med urter, vårløk og agurk

Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus

lokale grønnsaker

Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy

med dillhollandaise, og syltede og grillede grønnsaker

Bakt torsk og blåskjell

med gule erter og persille-ragu, variasjoner på rosenkål, og bacon- og blåskjellsaus

Torsk i «Sweet and sour» saus

Serveres med ris

Ovnsbakt torsk med søtpotetpure og smørdampet asparges

kokte poteter, syltet rødløk og kaperssaus

Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure

Serveres med gulrot, blomkål, brunet smør, syltet løk og småpotet

Pannestekt skrei med rosenkål og bacon

Serveres med remulade, sylta fennikel, blomkålpuré, ovnsbakte poteter og løk

Lyr tartar med løvetannkapers

og potetflatbrød

Pannestekt skrei med gulrot, ingefær, broccolini

og vårrull med selleri, og yuzu-ponzo brunet smørsaus

Ovnsbakt lokal fisk med blåskjellsaus

grillet spisskål og sider fra Hardanger

Torsk ceviche

med nachochips

Kveitekotelett

med blomkål og dill

Friterte rekehoder

Vendt i chillisaus

Michelin-kokkens kamskjell

med issider-hollandaise

Alt i en panne

med lysing

Stekt brosme

med grønnsaksfrikassé

Fritert makrell

med tang og remulade

Pannestekt lange med kantarell

hollandaise og beter

Krabbesalat

med grillet brød, rødløk, reddik og pickle

Ceviche

med hyse

Gratinerte blåskjell

med blåskjellsaus

Reker al Pil Pil

med brød og aioli

Torsketaco

med spicy salat

Kveitekebab

med coladressing

Lyriske vårruller

med limechilidipp

Seibiffburger

med røkelaksbacon

Grillet makrell

med potetsalat, urter og sitron

Grillet rødspette

med asparges og brunet smør

Grillet skatevinge

med epler, pepperrot, syltet-sopp og yoghurt

Kamskjell i egen juice

med nydelige ferske urter

Stekt breiflabb

med kål, brunet smør, løk og kapers

Østers med yuzu eller sitron-skum

perfekt som forrett

Gratinerte sjøkreps

med chili og hvitløk

Torsk med XO-salsa

og shiitake

Pannestekt skrei

med rogn-nuggets

Skalldyrsuppe med kamskjell

med kamskjell

Smørdampa lange

med blomkålkrem og tomatvinaigrette

Pannestekt hysefilet

med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme

Pannestekt brosme

med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme

Grillet smørflyndre

med tomatsalat, «byggotto» med spinat og urtedressing

Posjert lysing

med pannestekt spisskål, blomkålsalat, og fløtesaus med brunet smør

Grillet steinbit

i tomat-cassoulet med oliven, løk og basilikum

Oppskriftene er utviket med støtte fra Norges Sjømatråd og Godfisk. For mer sjømatinspirasjon se www.godfisk.no