Stekt brosme

Stekt brosme

Stekt brosme 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Stekt brosme
med grønnsaksfrikassé
Morten Tungesvik

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Stekt brosme

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

  • ca 600 gram brosmefilet
  • 1 neve havsalt
  • 1/2 bunt selleri
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk purreløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 bunt gressløk
  • 1 liten neve persille
  • 3 stk stjerneanis
  • 10 stk korianderfrø
  • 10 stk hel pepper
  • 250 gram usaltet smør
  • zest og saft av 2 stk sitron
  • salt
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Smelt ca. 50 gram av smøret i en kjele, tilsett krydderet og fres i ca. 10 minutter.
  2. Kutt grønnsakene i ønsket fasong, og fres dem i smøret. Begynn med løken, tilsett deretter gulrot og så selleri. Purreløken tilsettes til slutt. Grønnsakene kan tilpasses etter hva som er i sesong.
  3. Tilsett ca. 5 dl vann, kok opp og trekk av pannen.
  4. Fisken saltes med havsalt i ca. 10 minutter, før den skylles godt og tørkes.
  5. Stek fisken i olje på høy varme i ca. 3 minutter. Når den har fått jevn og fin farge, sett varmen ned til halvparten. Tilsett en liten klatt med smør, og snu fisken. Øs smøret over fiskestykkene til den er ferdig stekt, i ca. 3 minutter til.
  6. Ved servering varmes grønnsaksmiksen opp igjen og det resterende smøret røres inn. Smak til med finkuttede urter, sitron og salt. Dryss over litt olivenolje og server.