Oppskrift
Denne raske middagsretten passer perfekt til dager der du vil bruke mest mulig tid utendørs. Retten er lett å lage og enkel å ta med ut og servere på verandaen eller i hagen. Nå er sommerkålen i sesong, og den er et flott følge til den delikate lysingen.
Til 4 personer
DU TRENGER
- Ca. 600 gram lysingfilet
- 1 håndfull havsalt
- 1/2 hode sommerkål
- 1 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 agurk
- 8 stk kokte nypoteter
- 1/2 bunt gressløk
- 1 stk sitron
- 3 ss seterrømme
- solsikke olje
- 2 ss smør
- Fisken saltes i 10 minutter, skylles og tørkes godt.
- Grønnsakene kuttes i fine biter.
- Stek fisken i en panne med olje. Når fisken begynner å bli gyllen tilsetter du smøret. Øs så smøret over fisken i ca. 5 minutter.
- Snu deretter fisken og ha i alle grønnsakene i. Fres videre i ca. 2 minutter.
- Ta ut fisken, og ha i rømme og urter i grønnsaksblandingen.
- Smak til med sitron og salt, og server grønnsakene sammen med fisken.
Info