Alt i en panne

Alt i en panne

Alt i en panne 2560 1709 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Alt i en panne
med lysing
Laget av Morten Tungesvik

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Alt i en panne

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

  • Ca. 600 gram lysingfilet
  • 1 håndfull havsalt
  • 1/2 hode sommerkål
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 agurk
  • 8 stk kokte nypoteter
  • 1/2 bunt gressløk
  • 1 stk sitron
  • 3 ss seterrømme
  • solsikke olje
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Fisken saltes i 10 minutter, skylles og tørkes godt.
  2. Grønnsakene kuttes i fine biter.
  3. Stek fisken i en panne med olje. Når fisken begynner å bli gyllen tilsetter du smøret. Øs så smøret over fisken i ca. 5 minutter.
  4. Snu deretter fisken og ha i alle grønnsakene i. Fres videre i ca. 2 minutter.
  5. Ta ut fisken, og ha i rømme og urter i grønnsaksblandingen.
  6. Smak til med sitron og salt, og server grønnsakene sammen med fisken.