OM OSS

Hvem er vi?

Om oss

Smak av kysten er Norges største gastronomiske sjømatnettverk med over 160 medlemmer. Nettverket representerer hele verdikjeden fra fiskemottak, produsenter og grossister til fiskehandlere og restauranter.

Kunnskapsutvikling innen sjømat er det bærende element i dette nettverket, og alle medlemmene har gjennomgått et omfattende kompetanseprogram som sikrer høy kvalitet på sjømaten i alle ledd. Spisestedene og fiskehandlerne i nettverket legger sin stolthet i å tilby deg sesongens aller beste lokale råvarer. Nettopp det gir en helt spesiell opplevelse – vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstfest med skalldyr.

Hva gjør vi

Formål

Smak av kysten utvikler og formidler kunnskap om bærekraftig mat fra havet der kvalitet, mangfold og sesong blir ivaretatt. Kompetansen bygges i hele verdikjeden slik at restaurantene og fiskehandlerne kan begeistre mennesker med ekte sjømatopplevelser. Dette bidrar igjen til økt verdiskapning hos medlemmene og sjømatnæringen forøvrig.

Hvordan styrer vi?

Organisering

Smak av kysten nettverket har eksistert i 17 år. Det er organisert som en egen forening, eid av medlemsbedriftene selv. Det er Matarena AS v/daglig leder Alexandra Krage Angell og prosjektleder Marita Brodin Monsen som drifter nettverket og utvikler dette på oppdrag fra foreningen. Smak av kysten eier 51% av aksjene i Matarena AS.

Smak av kysten

Styre

Fredrik Hald

Styreleder og produktutviklingssjef i Hallvard Lerøy

Arild Svensen

Salgs-og markedssjef Domstein Sjømat

Bjørn Jakobsen

Direktør i Lerøy Sjømatgruppen

Stein Mortensen

Senior forsker på Havforskningsinstituttet

Trym E. Gundersen

Direktør region Norden, Norges Sjømatråd

Bjørn Tore Furset

Eier av Fursetgruppen v/ Tjuvholmen Sjømagasin og Lofoten Fiskerestaurant i Oslo

Christina Bollmann

Daglig leder for Fløyen Servering

Kjetil Holen

Fiskehandler og eier av Knutstad & Holen på Hamar

Thomas Torstensen

Salgs- og markedsdirektør for Sterling White Halibut AS

Nina Dragøy

Eier, Dragøy

Smak av kysten

Årsrapport