Fritert makrell

Fritert makrell

Fritert makrell 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Fritert makrell
med tang og remulade
Morten Tungesvik

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Fritert makrell

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

  • 2 stk medium makrell som filet, uten bein
  • 2 ss tørket sukkertare
  • 5 dl panko eller brødsmuler
  • 4 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 liter solsikke olje

Remulade

  • 3 ss seterrømme
  • 3 ss majones
  • 1 ss finhakket kapers
  • 1 ss hakket sylteagurk
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 bunt persille
  • 1 ss grov sennep eller hotsauce

Slik gjør du

  1. Del fisken i ønsket størrelse.
  2. Sett deretter frem tre vide skåler: En med hvetemel, en med de sammenvispede eggene, og en med panko eller brødsmuler som du har tilsatt litt tørket tang i.
  3. Vend fiskebitene først i melet, før du dypper dem i eggene og til slutt dekker dem med panko.
  4. Varm opp solsikkeoljen til høy temperatur i en kjele, og friter fisken til den er gyllen og sprø.
  5. Server den friterte fisken med remulade og en frisk sommersalat.

Remulade

  1. Rør sammen seterrømme, majones og sennep.
  2. Ha i sylteagurk, kapers, sjalottløk, hvitløk og persille, og bland godt.