Pannestekt lange med kantarell

Pannestekt lange med kantarell

Pannestekt lange med kantarell 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannestekt lange med kantarell
hollandaise og beter
Raymond Grimstad, Lerøy

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannestekt lange med kantarell

middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

  • 720 gr langeloins uten skinn  
  • Stekeolje 
  • 1 bunt store beter 
  • Eplesidereddik 
  • Ca. 250 gr smør 
  • 4 eggeplommer 
  • 1 ts sennep 
  • 1 ss finhakket persille 
  • 100 g kantareller 
  • Salt og pepper 
  • Sitron

Slik gjør du

1. Dryss litt salt på kjøttsiden til langen og la den ligge med (grovt) salt i minst 20 minutter.
2. Ha beter i en gryte og kok til de er møre. Dra av skallet, kutt de i fine biter og ha i en gryte sammen med 1 ss smør og 1 ts eddik. Bland sammen og hold varmt til servering. Bland inn finhakket persille rett før servering.
3. Ha 200 g smør i en gryte og kok til det er gyllent. La smøret avkjøle seg litt. Ha eggeplomme, 1 ss eddik og sennep i en bolle over kokende vann. Trekk gryten til sides slik at vannet ikke koker. Pisk eggemiksen luftig og spe inn brunet smør til du får en tykk hollandaise. Smak til med salt og sitronsaft.
4. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek langen på «skinnsiden» til den er gyllen. Tilsett smør, snu fisken og skru ned varmen. Stek ca. like lenge på andre siden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
5. Brun kantarellene med smør i en panne og stek lett gyllen. Smak til med salt.
6. Server pannestekt lange med hollandaise og beter.

For mer sjømatinspirasjon se www.godfisk.no eller vår YouTube-kanal