Grillet rødspette

Grillet rødspette

Grillet rødspette 2000 2000 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Grillet rødspette med asparges
med asparges
Lars Laurentius Paulsen, Troll Restaurant og Gubalari

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Grillet rødspette med asparges

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til 4 personer

  • små fisk (600 g filet)
  • 1 bunt asparges
  • 300 g smør
  • 1 sitron
  • Evt. 4 g tørket trøffeltang

Slik gjør du

Rens fisken for innmat, kutt av hodet og klipp av finner. Gi et snitt på midten og et par snitt i den mest kjøttfulle biten på oversiden av fisken. Hiv fisken på grillen på den varmsiden til den slipper grillristen (2-3 min på hver side). La fisken hvile på den kalde siden og sett på lokk i 4-6 min.

Grill aspargesen 30 sekunder med “blomsten” på varm side. Snderetter slik at blomsten blir liggende på kald side og grill videre i 30 sek til.

Kok opp smøret i en panne, og la det koke forsiktig på medium varme til det er gyllenbrunt og skummer. Trekk kjelen til side. Smaksett eventuelt med trøffeltang.

Legg opp fisken og ha på rikelige med smør. Server med noen sitronbåter.