Grillet skatevinge

Grillet skatevinge

Grillet skatevinge 1632 2560 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Grillet skatevinge
med epler, pepperrot, syltet-sopp og yoghurt
Lars Laurentius Paulsen, Troll Restaurant og Gubalari

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Grillet skatevinge

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til 4 personer

  • 600 g skatefilet
  • 2 grønne epler
  • 100 g aromasopp eller villsopp
  • 250 g gresk yoghurt
  • 0,5 dl kaldpresset rapsolje
  • 1 dl eplecidereddik
  • 100 g sukker
  • Salt

Slik gjør du

Stykk filleten i porsjonsbiter og legg på grill. Snu når den slipper grillrista. Når den slipper på andre siden også, flytt fisken over på kald sone og la den hvile.

Kopp sukker og eddik, og tilsett soppen. Skru av varmen og sett på lokk. La stå i 5 min, til den er ferdig.

Kutt eplene opp i fyrstikktynne staver og bland med olje og salt. Legg fisken på en tallerken, dekk med eplestavene og legg på syltet sopp. Riv til slutt litt pepperrot over retten og server yoghurten ved siden av.