Kveitekebab

Kveitekebab

Kveitekebab 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Kveitekebab
med coladressing
Trond Moi, Hos Moi

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Kveitekebab

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g kveitefilet
  • 2 hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 ts hakket chili
  • 1 ts kumin
  • 1 ts oregano
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts koriander
  • ½ ts kanel
  • 2 ss olivenolje
  • Saft og skall av 1 sitron
  • 4 lange tre-grillspydpinner
  • 4 lefser

Coladressing;

  • 1 beger lettrømme
  • Saft og skall fra 1/2 sitron
  • 5 ss cola
  • 1 ts chilisaus
  • 1 ts oregano
  • ½ ts kumin

Slik gjør du

  1. Kutt kveiten i strimler på ca. 2 cm og mariner med krydderet som er listet opp. Ha på olje og sitron, og bland inn chili, ingefær og hvitløk. Tre den marinerte fisken på spydene og krydre med litt salt.
  2. Stek spydene på grill i ovnen på 240 C i ca. 7-8 minutter, til de er gylne og sprø på toppen
  3. Legg spydene i lefser med coladressing, ha gjerne på litt mais, løk og salat.
  4. Rull de sammen og server umiddelbart.