Grillet brosme med vårløk

Grillet brosme med vårløk

Grillet brosme med vårløk 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Grillet brosme med vårløk
og reddik og potet- og purrekrem
Laget av Morten Klever fra Haatuft-gruppen

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Grillet brosme med vårløk

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 4 stk benfrie porsjonsstykker, ca. 600 g
  • Solsikkeolje
  • 2 stk bakepotet
  • 1 stk purreløk (kun det hvite)
  • 1 stk kepaløk
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl fløte
  • 0,5 dl hvitvin
  • Salt
  • Sitron
  • En klype cayennepepper
  • 1 bunt reddiker
  • 1 bunt vårløk

Slik gjør du

Brosme

  1. Ha litt olje på skinnsiden og salt fisken
  2. Grill fisken på en side, ca. 30-40 cm over kullet i ca. 7-10 min, avhengig av størrelse. Fiskestykkene slipper taket når den er ferdig grillet.

Potet- og purrekrem

  1. Kutt potet, purreløk og kepaløk i mindre biter og fres i kjele med litt olje.
  2. Når grønnsakene er blitt “blanke”, tilsett hvitløk og la den svette av seg uten at den får farge.
  3. Tilsett kyllingkraft og etterfyll med vann til det dekker grønnsakene.
  4. Kok til alt er mørt og tilsett hvitvin. La det koke noen minutter til slik at alkoholen fordamper.
  5. Tilsett fløte og kjør blandingen med stavmikser.
  6. Smak til med salt, sitron og litt cayennepepper.

Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no

Reddik:

  1. Skyll bort all jord, og del reddikene i to.
  2. Kok dem deretter i lettsaltet vann i ca. 1 minutt.
  3. Sil av og smak reddikene til med salt, sitron og olivenolje. Her kan du også bruke brunet smør-vinagrette som du finner i oppskriften på sei-retten.

Vårløk:

  1. Gni vårløkene inn med litt olje og salt.
  2. Grilles på høy varme til den får farge og kjennes myk. ca. 2-3 min