Friterte rekehoder

Friterte rekehoder

Friterte rekehoder 2560 1708 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Friterte rekehoder
Ronny Kolvik, Restaurant Bro og Bryt i Ålesund

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Friterte rekehoder

Forrett

Middels

60 min

Ingredienser

  • Ca. 1 kg reker
  • Maizenna
  • Nøytral olje til fritering
  • 50 g fennikel
  • 50 g sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 dl olje

 

  • 1 egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss limejuice
  • 4 dl rekeolje
  • 1 ss chilisaus, gjerne Lao Gan Ma

Slik gjør du

  1. Rens rekene. Kutt rekene i småbiter. Rekehodene vendes med maizenna. Resten av skallene skal vi bruke til å lage en olje.
  2. Grovhakk grønnsakene.
  3. Fres rekeskallene i en kjele med olje. Ha i grønnsakene, tomatpuré og olje. Kok opp og la oljen småputre i ca. 45 min.
  4. Sil av og avkjøl.
  5. Ha egg, sennep, lime, litt salt og rekeoljen i et litermål. Kjør blandingen forsiktig sammen med stavmikser.
  6. Friter rekehodene som er vendt i maizenna på 170 grader i ca. 3 min. til de er sprø.
  7. Vend rekene med 1 ss chilisaus, og smak til med lime.