Ovnsbakt sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps

Ovnsbakt sjøkreps 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Ovnsbakt sjøkreps
med kantarellsaus
Laget av Biologen Herdla

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Ovnsbakt sjøkreps

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 4 hele sjøkreps, delt i to på langs
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sitron, delt i fire

Kantarellsaus:

  • 200g kantareller, rengjort og hakket
  • 2 ss smør
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 1 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • En klype timian eller rosmarin (valgfritt)

Slik gjør du

Forbered sjøkrepsen: Vask sjøkrepsen og del dem i to på langs. Pensle med olivenolje, og dryss over salt, pepper og finhakket hvitløk.

Forbered ovnen: Varm opp til 200 grader.

Legg sjøkrepsen med skallsiden ned i den varme ovnen. La dem ligge i 4-7 min, avhengig av størelse.

Lag kantarellsausen: Smelt smøret i en panne over middels varme. Tilsett finhakket sjalottløk og stek til den er myk. Tilsett kantarellene og stek i 5-7 minutter til de er gylne. Tilsett fløte, salt, og pepper, og la sausen småkoke til den tykner. Tilsett timian eller rosmarin, om du ønsker.

Servering: Plasser den grillede sjøkrepsen på en tallerken og hell litt kantarellsaus over. Server med en sitronbåt på siden for ekstra smak.

Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no