Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
Skrei:
- 180g til 200g porsjonert skrei
- Salt
- Pepper
- 30g smør
- 4g fersk timian
- Oliven olje
Gulrotpuré:
- 50g Sushi pickled ingefær
- 250ml kyllingkraft – hvis ønsket
- 2kg skrellede gulrøtter
- 15 g salt
- 5g sepper
- 20g hakket fersk timian
- 20g honning
Broccolini og gulrot
- 400g broccolini
- 600g gulrot
- 10ml oliven olje
- 1 hvitløk fedd
- Salt og pepper
Vårrull med selleri
- 1 pakke med vårrulldeig
- 500g selleri
- 300g gulrot avkutt
- 50g majones
- 20g hekket persille
- Salt og Pepper
Syltede babygulrøtter
- 400g vasket baby gulrøtter
- 400g sylteagurk-lake
- 5g pepper korn
- 1 laurbærblad
- 5g fennikel frø
Sprø skinn
- 100g ren skrei skin
- 1 g salt
Ginger Crumble
- 50g hvetemel
- 50g mandel mel
- 20g ingefær (revet på mikroplater)
- 50g rom temperet smør
- 2 små pakker blekksprut blekk – 10g
- Klype salt
Yuzu-ponzo brunet smørsaus
- 250g smør
- 80g yuzu-ponzo
- 50g vann
- 20g hakket gressløk
Ekstra:
- Ferske urter
- Lilla gulrot – skivet
Slik gjør du
Skrei:
Rens filetene av fisken, fjern beinene og porsjoner. Når pannen er varm tilsett olivenolje, salt og press fisken til flat, tilsett pepper og salt, vend fisken når den har fått en fin gyllen farge, tilsett timian og smør, la den stå til den er gjennomstekt, kjernetemperaturen skal være 47° eller høyere.
Gulrotpuré:
Vask, skrell og skjær gulrøttene i biter. Legg dem i en bolle og gni honning, tymian, olivenolje, salt og pepper.
Stek 160° i 45 min til 50 min
Bland med ingefæren, tilsett kylling kraft om nødvendig eller vann.
Broccolini og gulrot
Vask brocolini, kok i vann i 1,5 min og avkjøl i isvann.
Skrell gulrøttene og skjær i 2 cm og 0,5 cm, med hjelp av en rund kutter skjær 2 cm lange sylindre og med en bredere kutter 0,5 cm, reserver avskjæret til vårrull.
Kok gulrotsylindere i vann i 2 minutter, tilsett deretter den bredere sirkelen i 2 minutter til og avkjøl i isvann
Til servering, sauter brocolini og gulrøtter i hvitløksolje, salt pepper.
Vårrull med selleri
Vask og skrell sellerien, kutt i lange, tynne strimler eller staver.
Riv eller skjær gulrotavskjæret i lange, tynne strimler eller staver.
Bland alle ingrediensene unntatt vårrulldeigen i en bolle. La blandingen marinere i min 15 min. Klem ut all væsken av blandingen ved hjelp av en sil eller en ren klut.
Fordel blandingen på en vårrulldeig, rull og lukk enden med litt vann og frys. Når den er frossen, skjær den i mindre biter og frityrstek 180° til den er gyldenbrun.
Syltede babygulrøtter
Kok opp sylteagurk-laken med alle de tørre ingrediensene, tilsett babygulrøttene i 30 sekunder, fjern kjelen fra varmen og la den avkjøles.
Fjern fra væsken for å servere
Sprø skinn
Tørk skinnet over natten ved 60°. Deretter frityrstekes ved 185°
Ginger Crumble
Jobb alle ingrediensene sammen til en ball og frys.
Når den er frossen, riv den i på en silikon matte som dekker hele brettet og stek i 8 minutter ved 170°
Yuzu-ponzo brunet smørsaus
Plasser smøret i en gryte på middels varme til det blir karamellisert, fjern fra varmen, tilsett yuzoponzo og vann når den har blitt avkjølt så det ikke renner over, tilsett gressløk når det skal serveres.
Dander alt på en tallerken med de ekstra ingrediensene