Pannestekt skrei

Pannestekt skrei

Pannestekt skrei 1023 1280 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannestekt skrei med rogn-nuggets
Lokal sjømat i sesong
Raymond Grimstad, Lerøy

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannestekt skrei med rogn-nuggets

Middag

Middels

30min

Ingredienser

Pannestekt skrei

  • 180-200 gr skreiloin med skinn per person
  • Stekeolje
  • Smør
  • Hvitløksfedd
  • Sitron
  • Salt
  • Pepper

Sprøstekt rogn

  • 100 gr torskerogn
  • Bakepapir
  • Hyssing
  • Hvetemel
  • Egg
  • Panko (paneringsmel)

Rømmesaus

  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Sitronsaft

Syltet rødbete

  • 2 stk rødbeter
  • 3 dl vann
  • 1 dl eplecider eddik
  • 2 ss sukker

Grønnkål

  • 100 gr grønnkål
  • Olivenolje
  • Salt

Slik gjør du

Pannestekt skrei

  1. Skrap skinnet på loinen for skjell.
  2. Snu loinen og dryss et jevnt tynt lag med salt over.
  3. Legg kjølig med skinnside opp i ca 1 time.
  4. Porsjoner loinen i ønskede serveringsstykker, krydre med litt salt og pepper på kjøttsiden.
  5. Tørk av skinnet slik at det ikke er fuktig.
  6. Sett en stekepanne på middels høy varme, tilsett steke olje.
  7. Stek loinen på skinnsiden til det får en fin gyllen farge, og fisken «slipper» pannen.
  8. Trekk stekepannen litt til side og snu loinen. Tilsett smør, et par hvitløksfedd og litt sitronsaft.
  9. Stek loinen ca 2-3 minutter, øs smør over med en skje.
  10. Ta loinen ut av stekepannen, og la den hvile i 5-6 minutter før servering. Bruk den samme stekepannen til å sprøsteke rogn.

Sprøstekt rogn

  1. Kok opp 5 liter vann med 10 ss salt.
  2. Pakk inn rognen i bakepapir, og bind opp med hyssing.
  3. Legg rognen i vannet, og la den trekke i 20-30 minutter, pass på at vannet ikke koker.
  4. Ta ut rognen av vannet og la den avkjøle seg litt. Fjern bakepapir og hyssing, og dra av hinnen på rognen.
  5. Skjær den i skiver på ca 1-2 cm. Vend i hvetemel, sammen pisket egg og til slutt panko.
  6. Sprøstekt rognen i samme stekepanne som du stekte loinen i, der er det masse god smak.

Rømmesaus

  1. Ha creme fraiche i en gryte og kok opp på middels varme. Smak til med salt og sitronsaft.
  2. Hold lun frem til servering.

Syltet rødbete

  1. Ha rødbet i en gryte og dekk med vann. Tilsett litt salt.
  2. Kok rødbet til de er mør, og skinnet løsner. Avkjøl rødbetene i kaldt vann og dra av skallet. Høvl rødbet i tynne skiver eller kutt i fine terninger.
  3. Kok opp vann, eddik og sukker. Tilsett rødbetene i syltelaken og avkjøl.

Sprø grønnkål

  1. Fjern stilken på grønnkål og riv bladene i store biter.
  2. Vend med litt olivenolje og salt.
  3. Sprøstek i ovn på 250 grader grill element, eller bruk en gassbrenner.

Servering:

  • Server sprøstekt skrei sammen med rogn og rømmesaus. Legg en pen salat av grønnkål og rødbeter litt rundt. Denne retten kan fint slå følge med noen gode kokte poteter.