Pannestekt skrei med rosenkål og bacon

Pannestekt skrei med rosenkål og bacon

Pannestekt skrei med rosenkål og bacon 1090 1084 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannestekt skrei med rosenkål og bacon
Serveres med remulade, sylta fennikel, blomkålpuré, ovnsbakte poteter og løk
Hans Markus Heiskel, Vertshuset Skarven i Tromsø

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannestekt skrei med rosenkål og bacon

Middag

Medium

Ingredienser

Remulade

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 pk majones
  • 1 ss kapers
  • 6 stk sylteagurk skiver
  • Gressløk
  • Sitron
  • Hotsauce (Tabasco eller en annen type du foretrekker)
  • Salt og Pepper

Sylta fennikel

  • 2 stk fennikel 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Ovnsbakt potet

  • 360g småpotet Olje
  • Salt
  • Pepper

Ovnsbakt løk

  • 2 stk kepaløk
  • Olivenolje
  • Salt

Blomkålkrem

  • 1 stk blomkål
  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 100 g smør Salt

Rosenkål og bacon

  • Ca. 16 rosenkål
  • 200 gram baconterninger

Steking av fisk

  • 800g høyrygg av skrei
  • Olje
  • Smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Skrei blir ofte ansett som en av de beste hvitfiskene man kan spise. Her har jeg komponert en enkel, men sammensatt rett med skreien i hovedfokus. Denne kan du imponere familie og venner med!

Noen av elementene kan gjerne lages dagen i forveien, som remulade og sylta fennikel. På dagen retten skal serveres starter du med potet og løk. Når dette er i ovnen kan du sette i gang koking av blomkål, salte fisk og steike rosenkål og bacon. Deretter kjører du blomkålen til en puré, før du til slutt steiker fisken. Da gjenstår det bare å legge opp maten pent på tallerken og servere – vel bekomme!

Remulade

Finhakk sjalottløk, gressløk, kapers og sylteagurk. Bland sammen med majones og smak til med salt, pepper, sitron og hotsauce.

Sylta fennikel

Kok opp eddik, sukker, og vann til en syltelake. Kutt fennikel i tynne skiver, ha den i syltelaken, og la det koke opp. Avkjøl før bruk.

Ovnsbakt potet

Varm stekeovnen til 180°C. Kutt potetene i to på langsida. Vend poteten i olje, salt og pepper. Ha i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 20-30 minutter.

Ovnsbakt løk

Vask og del løkene, men behold skallet på. Stek løken i litt olje i ei stekepanne med snittflaten ned til den er sort/brent. Legg den deretter over i ei ildfast form med skallet ned, og dryss litt salt på den stekte/brente flaten. Bak deretter løken i ovnen til den er mør, i ca. 20 minutter på 180°C.

Avkjøl noe og fjern deretter skallet.

Blomkålkrem

Kutt blomkålen i biter og ha den i en kjele. Tilsett fløte og melk og la det koke til blomkålen er mør. Sil av væsken. Ha blomkål og smør i en blender, og kjør til det blir en glatt puré. Smak til med salt.

Rosenkål og bacon

Rens rosenkålen ved å ta av de ytterste bladene. Ha olje i en middels varm steikepanne, og tilsett rosenkål. Stek til de får en gylden farge. Legg disse til side, og steik baconterningene sprø. Ha rosenkålen tilbake i panna og varm opp.

Steking av fisk

Salt fisken og la den stå i ca. 10 minutter.

Varm opp en steke panne på middels høy varme og ha i olje. Legg fisken med skinnsiden ned. Stek til den får en fin farge. Ha i smør, og ta pannen av plata. Snu fisken og la den steke videre på ettervarme.

Hvis fisken ikke blir ferdig i panna, kan man steke den ferdig i stekeovn på 180°C i ca. 5 minutter. Hvis skinnet ikke har blitt sprøtt, kan du før servering dra dette av.

Dander alt på en tallerken og det er klart til å spises