Ceviche

Ceviche

Ceviche 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Ceviche
med hyse
Raymond Grimstad, Lerøy

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Ceviche

Smårett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

Hyse ceviche

  • 400 g hysefilet uten skinn og bein
  • 3 stk lime
  • ½ stk rød chili
  • Salt

Avocadokrem

  • 2 stk avocado
  • 1 stk lime
  • 2 ss finhakket koriander
  • Salt

Tilbehør

  • 100 g gode norske cherrytomater
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk grønn chili
  • Koriander

Slik gjør du

  1. Ha avocado kjøttet i en blender og tilsett koriander, limesaft og salt. Miks sammen til en glatt krem.
  2. Kutt tomater i små biter eller ringer. Snitt chili tynt og bland med tomatene.
  3. Kutt hyse i fine små terninger og bland sammen med finsnittet chili. Mariner med limesaft i 3-4 minutter før servering. Smak til med salt.
  4. Server hyse-cevichen som en salat med avocado, tomat, chili og koriander.

Retten kan også serveres som små snacks på puffet fiskeskinn.

For fremgangsmåte for puffet fiskeskinn:

Start med fiskeskinnet før du begynner med cevichen. Det skal tørke i ovnen og tar lengst tid. Skrap skinnet rent for evt kjøttrester og skjell. Skyll godt i kaldt vann. Kok skinnet i 15 sekunder i kokende vann, og legg så skinnet på et stekebrett med bakepapir. Tørk skinnet i ovn på 100 grader til det er sprøtt (ca. 5-6 timer) Brekk skinnet i biter og friter på 200 grader til de puffer og blir sprøtt. Ha på et papir og dryss over litt salt.

For mer sjømatinspirasjon se www.godfisk.no eller vår YouTube-kanal