Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell 2560 1706 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Gratinerte blåskjell
med blåskjellsaus
Adam Bjerck, Bjerck Restaurant & Bar og Engen Restaurant

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Gratinerte blåskjell

Smårett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

  • 1 nett blåskjell
  • 2 dl eplejuice
  • ½ fennikel
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • Sitron
  • Salt
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g panco/brødkrum
  • Gressløk

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Rens blåskjellene
  3. Kutt fennikel og løk i skiver
  4. Varm opp en vid kjele, ha i skjell, løk, fennikel og eplejuice. La koke under lokk i ca. 3 minutter, eller til skjellene har åpnet seg
  5. Sil av kraften i en ny kjele, tilsett fløte og kok ned til halvparten. Smak til med sitronsaft og salt
  6. Rens blåskjellene og ta vare på skjellet med kjøttet i. Legg dem utover et brett
  7. Bland sammen parmesan og brødkrum, og fordel over blåskjellene
  8. Gratiner i ovnen i ca. 3 minutter
  9. Ha finhakket gressløk over før servering, og server med blåskjellsaus