Sesongvarsel

Vår

Vår

Vår 603 483 Smak av kysten

Våren er her og naturen gnistrer. Algeveksten har tatt seg opp og næringssaltene er på vei tilbake i havet. Den oppfiskede skreien er hengt på hjell for å bli tørrfisk og resten har satt kursen mot Barentshavet.  Mange fiskearter har allerede startet gytetiden, mens andre venter på varmere sjøtemperaturer. Om våren skjer det mange interessante transformasjoner i havet som vi alle kan lære mye av!

Havsalaten er av super kvalitet i hele landet. Det meldes om god kvalitet og tilgang på kveite i Nord og Vest. Lyren og seien er av flott kvalitet på Sør og- Vestlandet. Sjøkrepsen er fortsatt tallrik og av god kvalitet i øst, vest og sør. Rekene i nord er nå også helt supre!

Havsalat

Under havets overflate blomstrer det av fargerike sjøgrønnsaker som er klare til å høstes. Havsalaten er en av disse! De unge plantene som samles tidlig på våren smaker best!

Kveite

Kveiten er ferdig å gyte og fisket er igjen åpnet for fullt. Kjøttstrukturen er er nå god. Fremover er flatfiskene et godt valg på menyen!

Lyr og Sei

Lyren og seien er nå også av topp kvalitet med god kjøttstruktur!

Sjøkreps og nordlige reker

Sjøkrepsen har fortsatt god kvalitet og er fyldige.  Selv om rekene i sør begynner å bli av litt lavere kvalitet er rekene i Nord-Norge av ypperste kvalitet nå i april. Rekene utvikler seg senere i kalde, nordlige områder enn i de sørlige. Gled deg til en sart og sødmefull smaksopplevelse!

Bon appétit!