Sesongvarsel

Sommer

Sommer

Sommer 1216 1009 Smak av kysten

Solen skinner, varmen er kommet og naturen er frodig som aldri før. Den oppfiskede skreien er hengt på hjell for å bli tørrfisk og resten har satt kursen mot Barentshavet. Nå er det andre spreke arter som inntar norskekysten. Et sikkert vårtegn er når den sprellende makrellen vender tilbake til norskekysten for å gyte.

Det meldes om god kvalitet og tilgang på makrell på Sør og Vestlandet, mens seien og kveiten er å finne i hele landet. Ellers er det topp kvalitet på mye forskjellig tang og tare!

Makrellen er relativt mager nå om våren og utover sommerhalvåret stiger fettinnholdet etterhvert som makrellen beiter på næringsrik dyreplankton og småfisk. Om våren og sommeren får du fersk makrell av ypperste kvalitet!

Kveiten er nå ferdig med å gyte og fisket er igjen åpnet for fullt. Kjøttstrukturen er nå på topp. Den faste og aromatiske fisken er et godt valg i sommerhalvåret.

Seien er også ferdig med gytetiden. Det perlegrå fiskekjøttet er nå fast og smakfullt. Med sin nydelige karakteristiske smak er det er godt valg i disse tider.

Grisetang og sukkertare er av super kvalitet nå på denne tiden. På grisetangen er det de ytterste skuddene og de knudrete formeringsknoppene som smaker best. Bladene på sukkertaren smaker best.

Bon appétit!