Sesongvarsel

Januar

Januar

Januar 960 868 Smak av kysten

Vinteren er kommet for fullt og vi er inne i toppsesongen i havet! Januar skaper optimale levekår for mange fantastiske råvarer! Vannet er kaldt og klart, algeveksten er lav og dyreplankton er borte. Det fleste artene har spart opp et energilager for vinteren, noe som resulterer i fyldige skalldyr og fastere fisk.

Det meldes om god kvalitet og tilgang på reker og blåskjell i hele landet. Torsk (inkl. tunge og rogn) er av ypperlig kvalitet og finnes i hele landet. Seien er tilgjengelig i store deler av landet og Lange er av god kvalitet på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Reker

Rekene er nå på sitt beste og er fulle av rogn. Det blanke utseende, den friske lukten, det harde skallet og det faste kjøttet gir en utrolig smaksopplevelse. Rekene har nå en delikat og balansert smak av salt og søtt.

Blåskjell

Blåskjellene er intet unntak. Smakfulle, fyldige og av høy kvalitet.

Torsk

Torsken har mindre mattilgang, noe som gir en høyere muskel-pH etter død. Dette resulterer i en større vannbindingsevne med et saftigere kjøtt som resultat. Vinterens kalde vann gir også en fastere fisk. Den ferske torsken er helt ypperlig nå!

Sei

Seien er snart gyteklar. Det perlegrå fiskekjøttet er nå ekstra fast og med sin nydelige karakteristiske smak er det et godt valg i disse tider!

Lange

Langen er også snart gyteklar. Langen har en kraftig, god fiskesmak, er velsmakende og har mange av de samme bruksområdene som annen torsk! Kvaliteten er flott nå i januar.

Bon skalldyrappétit!