Sesongvarsel

Høst

Høst

Høst 623 703 Smak av kysten

Om høsten bugner havet av liv og flere fisk- og skalldyrarter er nå på sitt aller beste, med en nydelig smak og en fantastisk kvalitet! De har spist seg kjøttfulle i løpet av sommeren for å kunne klare seg med mindre mat gjennom den kalde høsten.

Det meldes om god kvalitet og tilgang på mye forskjellig hvitfisk i hele landet. I Nord er det hyse og flekksteinbitt som dominerer og i Sør, Øst og Vest er det rikelig med lange og krabbe. I Sør og Øst er det også det god tilgang på Brosme.

Taskekrabbe

Taskekrabben har best kvalitet og er mest smakfull på denne tiden av året. Gjennom vinteren har krabben tæret på næringen sin, og når våren kommer vandrer de til grunnere vann for å fylle opp næringslagrene sine. Nå får du fyldige krabber med en søt og mild smak.

Brosme

Brosmen regnes som en av de mest velsmakende av torskefiskene og er et ypperlig valg om høsten. Det er en robust fiskeart, som er enkel å tilberede. En skalldyraktig aroma kan kjennes på det ellers milde, faste og delikate kjøttet.

Hyse

Hysen er en undervurdert art og en flott høstfisk. Smaken er mild og bruksmulighetene mange.

Lange

Langen var ferdig å gyte i juli og kvaliteten er nå god. Langen har en kraftig, god fiskesmak, er velsmakende og har mange av de samme bruksområdene som annen torskefisk.

Flekksteinbitt

Er du heldig å bo i Nord-Norge får du nå fersk flekksteinbitt av ypperste kvalitet. Sesongen er ikke lang, så løp og kjøp. En fantastisk matfisk, med et fast og aromatisk kjøtt.

Bon appétit!