Sesongvarsel

Mars

Mars

Mars 598 707 Smak av kysten

Vinteren er på hell og våren nærmer seg. I havet er våren allerede kommet for fullt. Algeveksten har tatt seg opp og næringssaltene er på vei tilbake. De ulike tareartene er i full gang med spiring av nye blad!

Skalldyrene er fortsatt faste og fyldige med god kvalitet. Og det er god tilgang og god kvalitet på både skrei, torsk og sei i store deler av landet.

Denne måneden trekker vi frem lite utnyttede arter som er av super kvalitet nå i mars før vårgytingen starter for fullt. Vi oppfordrer til en litt annerledes og kreativ påske!

Kråkebolle

Både den grønne drøbakkråkebollen og den røde kråkebollen innehar god kvalitet på denne tiden av året før eggene er helt modne og gytetiden starter. Du kan glede deg til en frisk og sødmefull gonade. Anbefales rå!

Hjerteskjell eller Sandskjell

Begge disse artene er supre på denne tiden av året. Havets skjulte delikatesser. God matfylde og fast tekstur! Anbefales i den italienske klasikkeren linguine alle vongole med bladpersille!

Haneskjell

Bor du i Nord-Norge anbefales det å smake på haneskjell. Den lille subarktiske kamskjellarten er nydelig på denne tiden av året og med god kjøttfylde.

O-skjell

O-skjellene som høstes av dykkere på denne tiden av året har topp kvalitet. Den rødoransje gonaden har en markant og spennende smak. Anbefales gratinert med alger!

Tare

Spiselig og smaksrik tare blomstrer nå i havet. Det er mange ulike arter og bruksområder. Nå i mars anbefaler vi  sukkertaren! Prøv den ovnstekt rullet rundt sjøkreps.

Bon appétit og god påske!