Aminor AS på Halsa

ARCTICAS Flekksteinbit “et bærekraftig alternativ” 

Aminor AS ble etablert i 2013 og er verdens eneste aktive oppdretter av bærekraftig Flekksteinbit “ARCTICAS®”. Aminor har høy kunnskap og erfaring innen marine arter, unik kompetanse innen oppdrett av Flekksteinbit. De arbeider med kontrollert oppdrett gjennom hele livssyklusen fra klekking til matfisk. Klart rent arktisk vann og grønn energi, gir flekksteinbit med delikat hvitt kjøtt, eksklusiv smak og tekstur.

Flekksteinbit er rangert som den best egnede nye fiskearten i norsk havbruk, med ulike bærekrafts parametere som ett hovedfokus. Arcticas® Flekksteinbit har en godt tilpasset biologi for oppdrett, med god overlevelse og overlegen fiskehelse. Arcticas® Flekksteinbit, et landbasert oppdrett, har en høy bærekraftscore sammenlignet med villfanget Flekksteinbit. Den har et betydelig økt potensiale i akvakultur gjennom avl og produksjonsstyring.

I 2020 etablerte Aminor det unike varemerke ARCTICAS®. Merket er basert på fersk Flekksteinbit, sløyd hel og filet. Alt sendes tørrpakket i egne bærekraftige ARCTICAS® pappesker. Hver kasse har historien om ARCTICAS® Flekksteinbit trykt på lokket, og leveransene sendes til alle innenlands destinasjoner og eksporteres med lastebil eller fly innen 24 timer. Selskapets filosofi er basert på bærekraftige valg gjennom hele prosessen fra yngel til sluttbruker.

Kontaktinformasjon

Adresse: Æsvika 1, 8178 Halsa
Telefon: + 47 976 47 215
E-post: post@aminor.no
Nettsted: https://www.aminor.no/

Hvor finner du oss

Se kart her: Aminor AS