Kompetanse- og inspirasjonssamlingen 2024

Kompetanse- og inspirasjonssamlingen 2024

Kompetanse- og inspirasjonssamlingen 2024 2048 1536 Smak av kysten
I en hyllest til havet og den fantastiske sjømaten inviterte Smak av kysten til den 18. kompetanse- og inspirasjonssamlingen for medlemmer og samarbeidspartnere.

Vi var samlet for å hedre og utforske den norske sjømatens kvalitet og mangfold og over to dager ble deltakerne ledet gjennom en serie av aktiviteter designet for å inspirere og utvikle.

Første dag av samlingen fant sted på restauranten Ostra, kjent for sitt fokus på høykvalitets sjømat. Dagen var fylt med demonstrasjoner der lokale produsenter stolt presenterte sine beste råvarer. Høydepunktet var et kulinarisk show av mesterkokk Øyvind Næsheim, som forvandlet ferske ingredienser til en rekke nydelige smaksretter. Dette ga et unikt innblikk i det kreative potensialet som ligger i norsk sjømat.

Den andre dagen ble avholdt på Fløyen, et ikonisk sted som nylig har gjennomgått en totalrenovering, ga en perfekt bakgrunn for dagens temaer. Her fikk deltakerne foredrag som dekket et bredt spekter av emner fra biologi og smaksforståelse til den nyeste teknologien innen kunstig intelligens og bærekraftige matsystemer. Foredragsholderne, bestående av eksperter innen sine felt, fokuserte spesielt på hvordan restauranter og produsenter kan tilpasse seg fremtidens krav.

Arrangementet ble avrundet med en uforglemmelig smaksreise med landets beste råvarer servert av gjestekokk Jimmy Øien, Morten Tungesvik og det solide teamet på Fløirestauranten.

Under samlingen ble også den årlige prisutdeling avholdt, der årets beste innen bransjen ble kåret. Mandelhuset stakk av med tittelen Årets Restaurant, Dragøy Kystens Mathus AS ble kåret til Årets Fiskehandler, og Lofoten Seaweed Company ble hedret som Årets Produsent. Disse prisene anerkjenner ekstraordinær innsats innen sjømatnæringen.

Smak av Kysten’s årlige samling er ikke bare en begivenhet for å feire sjømaten, men også en viktig arena for bransjeaktører for å samles og dele kunnskap som vil forme fremtidens sjømatnæring i Norge.

Spesielt takk til Norges Sjømatråd/ Godfisk.no, Norges Råfisklag og lokale produsenter og samarbeidspartnere som bidro til en fantastisk samling.