Ny sjømatfestival i Bergen

Ny sjømatfestival i Bergen

Ny sjømatfestival i Bergen 1921 1005 Smak av kysten

BERGEN SJØMATFESTIVAL

11.-13. Mars 2021 arrangeres Bergen Sjømatfestival for aller første gang. Da kan publikum oppleve råvarer i verdensklasse på 24 bergensrestauranter og konkurrere om å bli verdensmester i bergensk fiskesuppe. Restaurantkokkene drar også ut i skolene for å inspirere neste generasjon med fantastisk, lokal sjømat. Festivalen gjennomføres vinterstid når sjømaten er på sitt aller beste. Sammen vil vi hylle den lokale sjømaten! Smak av kysten er medarrangør for festivalen, sammen med Matarena. 

SJØMATFESTIVAL PÅ 24 RESTAURANTER

For å feire råvaremangfoldet i matbyen Bergen slår lokale restauranter seg sammen om å lage sjømatfestival i midten av mars. Det blir Louisiana-inspirert «Seafood boil», meny på by-favoritten persetorsk, spennende retter med lokal tang og tare, sushi-kurs og «skalldyr-vernissasje» for å nevne noe. Sider fra Hardanger har en sentral plass i vår lokale matkultur og passer perfekt til sjømat. Derfor vil også flere siderprodusenter fra Hardanger delta på mange av restaurantarrangementene.

KOKKEBESØK PÅ SKOLENE

Bergen Sjømatfestival ønsker å bidra til at barn og unge skal få et godt kosthold. De siste 6 årene har sjømatkonsumet i Norge falt med over 40%. Mye av årsaken er manglende kunnskap om hvordan man tilbereder sjømat. Ved å ta byens beste kokker ut i skolene og vise 9. klassinger hvordan sjømat kan tilberedes på en enkel og moderne måte, ønsker vi å gi inspirasjon og kunnskap om sjømat til de unge. Kokkene har selv tatt initiativ til skolebesøkene, og påmeldingen til kursene tok helt fyr. Etter en time var 30 skoleklasser påmeldt. Første kokkebesøk vil var fredag, 5. februar, på Breimyra skole. Da inspirerte Gard Haugland fra Bien Restaurant 26 elever med torsketaco og «fastfood» på blåskjell.

VM I BERGENSK FISKESUPPE

Bergensk fiskesuppe er byens kanskje stolteste og mest erkebergenske oppskrift. Alle har en formening om hvordan en riktig bergensk fiskesuppe skal smake. VM i bergensk fiskesuppe er en konkurranse for både kokker og matelskere. Tradisjonen ble startet for fire år siden på Restaurant Lysverket og Bergen Sjømatfestival tar konkurransen videre. I år blir finalen arrangert på Bjerck Restaurant & Bar, 10.mars fra kl. 15-17. Regjerende verdensmester Morten Tungesvik er hoveddommer i konkurransen. Med seg i juryen har han flere av regionens beste matfolk: Ørjan Johannessen, Hanne Frosta og Aicha Bouhlou. Og vi har selvsagt invitert byens ordfører, Marte Mjøs Persen med i dommerpanelet. For å gjøre panelet komplett inviterer vi også med 5 publikummere til å smake seg igjennom de fem finalist-suppene og avgi sin publikumsstemme.

FISKEAUKSJON, VESTLANDSMESTERSKAP I REKEPILLING OG BERGENSMESTERSKAP I ØSTERSÅPNING

Det blir flere spennende publikumsaktiviteter under Bergen Sjømatfestival. Lørdag 13. mars fra kl. 12-15 blir det fiskeauksjon og konkurranser i Mathallen på Fisketorget. Både sjømatentusiaster og kokker inviteres til å melde seg på vestlandsmesterskap i rekepilling og bergensmesterskap i østersåpning. Den som piller flest reker på 2 minutter, og den som er raskest til å åpne 20 østers, står igjen som vinnere.

VELKOMMEN TIL SKJELLSETTENDE SMAKSOPPLEVELSER PÅ BERGEN SJØMATFESTIVAL!

Her finner du mer informasjon om Bergen sjømatfestival: www.bergensjomatfestival.no

Her finner du facebook-arrangementet for Bergen Sjømatfestival