Bergen Sjømatfestival 2024 vel gjennomført

Bergen Sjømatfestival 2024 vel gjennomført

Bergen Sjømatfestival 2024 vel gjennomført 2040 1360 Smak av kysten

Fra mandag 12. til søndag 18. februar ble Bergen Sjømatfestival gjennomført. Over 20 bergensrestauranter bydde på fantastiske sjømatmenyer og arrangement laget på sesongens aller beste ingredienser. Publikum fikk glede av spennende sjømatkurs, gøye konkurranser, sjømatquiz og en meget livlig fiskeauksjon.

Sjømat på festivalrestaurantene

Bergensrestaurantene var hovedscenen for festivalen. Det ble arrangert alt fra sjømat og vinterbad på Fløyen. Til en eksklusiv smak av Mirabelle med stjernekokk Ørjan Johannessen på Fjellskål. Og det ble arrangert kurs i persetorsk på Bien Basar og fileteringskurs på restaurant SJØ for å nevne noe.

Sjømataktiviteter for alle

Lørdag 17. februar var den store publikumsdagen under Sjømatfestivalen med kokkeshow, Barnas Smakslab og sushiverksted. Det var taresmaking med Norwegian Seaweed og smak på fjæra med Havforskningsinstituttet. Dagen ble avsluttet med en uforglemmelig morsom og spennende fiskeauksjon med Gard og Petter fra Bien.

Det ble også avholdt to nervepirrende konkurranser for de voksne i Mathallen. Hos Fjellskål konkurrerte publikum om å bli Bergensmester i østersåpning og Vestlandsmester i rekepilling.

VM i Prinsefisk.

Onsdag 14. februar, på selveste valentindagen, møtte byens beste kokker til den prestisjefylte konkurransen VM i prinsefisk. Prinsefisk er mat for kongelige og det sies at retten ble servert for første gang da Kronprins Carl besøkte Bergen i 1856. Nå skulle byens kokker til å lage sin egen vri på den klassiske retten.

Rettene ble bedømt av et kunnskapsrikt panel bestående av juryleder og mesterkokk Hanne Frosta, ordfører Marit Warncke, restaurantanmelder i Bergens Tidende Tore Sevheim og Trym Eidem Gundersen i Norges Sjømatråd. Med i juryen er også Tilde (12 år) som ble vinneren av Godfisk-familien 2023. Sammen kåret de den beste oppskriften og selveste «verdensmesteren i prinsefisk».

Vinneren ble William Kahrs fra Restaurant 1887. Her finner du vinneroppskriften.

Foto: Kokkene som deltok i VM med vinner William Kahrs, juryformann og ordføreren i Bergen.