Smak av kysten setter sjømat i fokus på Bergen Matfestival

Smak av kysten setter sjømat i fokus på Bergen Matfestival

Smak av kysten setter sjømat i fokus på Bergen Matfestival 2560 1708 Smak av kysten
Bergen Matfestival 2024 går av stabelen med et sterkt fokus på sjømat, takket være den betydelige tilstedeværelsen av Smak av kysten og våre medlemsbedrifter. Nærmere 20 restauranter tilknyttet Smak av kysten deltar på festivalen, og de har vært pådrivere for å fremme sjømat som en sentral del av arrangementet.

En stor og viktig del av festivalen er sjømatteltet «Sjømat for alle», hvor besøkende får muligheten til å utforske det mangfoldige livet under havoverflaten. Her kan publikum lære om hvordan man best tar vare på havets ressurser, og ikke minst få inspirasjon til å lage smakfulle sjømatretter hjemme. Sjømatteltet tilbyr også kokkedemonstrasjoner, hvor ulike produsenter tilknyttet Smak av kysten bidrar med ferske råvarer for å vise frem hvordan man kan tilberede delikatessene fra havet.

For de yngre festivaldeltakerne er det «Ung Matfest», hvor barna får muligheten til å lage sin egen sjømat. Dette er en unik sjanse for de minste til å bli kjent med sunn og bærekraftig mat fra havet, samtidig som de får prøve seg som små kokker.

Smak av kysten har virkelig satt sitt preg på Bergen Matfestival, og sørger for at sjømat får den oppmerksomheten den fortjener. Festivalen er en ypperlig anledning for både store og små til å lære mer om og nyte havets rikdommer.

Vi hadde aldri klart det uten våre gode produsenter og bidragsytere

Godfisk-klassen 2024

I samarbeid med Godfisk.no/ Sjømatrådet arrangerer vi også kokkekonkurransen Godfisk-klassen der ungdomsskoleelever konkurrerer på scenen om å lage den diggeste sjømaten i farten. Godfisk-klassen er også et samarbeid med vårt undervisningsprogram Sjømatspire, der målet er å vise ungdommer mulighetene innen sjømatnæringen. Du kan heie frem ungdommene fredag 6.september kl 12.00 på Festplassen.

Team Mjølkeråen skole