Søker Vestlandets beste «sjømatfamilie»

Søker Vestlandets beste «sjømatfamilie»

Søker Vestlandets beste «sjømatfamilie» 1059 883 Smak av kysten

SØKER VESTLANDETS BESTE «SJØMATFAMILIE» TIL KONKURRANSE – OG DU KAN FØLGE DEM TIL FINALEN

For første gang arrangeres det familiekokkekamp under Bergen Matfestival. Familiene får hjelp av kjente kokker fra topprestauranter i kampen om å bli Vestlandets beste sjømatfamilie. Nå søker Bergen Matfestival og Godfisk Vestlandsfamilier til årets diggeste konkurranse, «Sjømatfamilien.

 

Dette er konkurransen

I konkurransen «Sjømatfamilien» vil tre familier fra Vestland kjempe om å bli regionens beste sjømatfamilie. I tillegg til heder og ære, vil vinnerlaget få en sjømatdag for hele familien, med fjordsafari og et gastronomisk måltid i fjæra.

Hver finalistfamilie kan stille med tre deltakere på sitt lag, og skal lage en hovedrett på sjømat på lokale råvarer i sesong. For å delta på konkurransen melder man seg på ved å sende inn en videosnutt på inntil 3 minutter.

Søker gode mathistorier

Gjennom videoene ønsker arrangørene å bli kjent med deltakerne og deres forhold til sjømat. Finalistene blir valgt ut på bakgrunn av videoen av en kompetent jury bestående av Trym Eidem Gundersen, direktør for Norden i Norges Sjømatråd, Nanette Nartey, matanmelder i Bergens Tidende, og en av landets fremste kokker, Karl Erik Pallesen på Fisketorget i Stavanger. I konkurransen er det familienes spesialiteter som skal lages, og i finalen serveres maten på familienes eget servise.

Får forberedelsehjelp av dyktig kokkementor

I forberedelsene til konkurransen kobles hver familie med dyktige kokker som Tina Marie Dingsøyr Vik fra Michelin restauranten BARE, Christopher Haatuft fra Michelin restauranten Lysverket og Adam Bjerck fra Bjerck Restaurant & Bar som er tidligere landslagskokk. Kokkene skal hjelpe «sin» familie med hvordan de kan videreutvikle finaleretten, og hva de kan gjøre klart i forkant for å hevde seg i konkurransen. De vil også kunne hjelpe familiene ved å svare på spørsmål i finalen.

Følg familiene til finalen

Mentormøtene med kokkene vil bli filmet og delt i sosiale medier i Bergen Matfestival og Godfisk sine kanaler. Her kan du følge familiene frem til finalen, og du kan selvfølgelig også være med å heie dem frem på Festplassen lørdag 3. september. Finalen finner sted fra kl.14:00-15:30 og kombineres med en mini-konsert fra MGP.jr. artistene Lisa og Tobias.

Resultat av nytt samarbeid

Sjømatrådet tester ut dette nye konseptet under Bergen Matfestival for å inspirere flere familier med hjemmeboende barn til å spise mer sjømat. Sjømatkonsumet blant barn og unge har vært dalende over flere år, og må opp, både for helsen og et mer bærekraftig kosthold. Nå håper arrangørene at den nye festivalaktiviteten og det nye samarbeidet vil gjøre at flere får øynene opp for den fantastiske sjømaten.

Fakta om konkurransen

• Konkurransen er i regi av Godfisk og arrangeres under Bergen Matfestival
• Påmeldingsfrist for konkurransen: 20. juli
• Finalen avholdes på Festplassen 3. september kl.14:00-15:30.
• For mer informasjon og påmelding se: https://matfest.no/sjomatfamilien/