Myklebust Hvalprodukter på Myklebust

Kvalitetshval fra Norskehavet er en råvare i verdensklasse, garantert mørt, smakfullt og helsebringende. For å oppnå en rik smak og saftig konsistens blir kjøttet lagt på kjøl for møring etter fangst. Etter minimum 3 uker på kjøl blir kjøttet satt i produksjon. Kjøttet blir sortert og videre pakket og solgt ferskt eller frossent i dagligvare og HoReCa.

Kvalitetshval fra Norskehavet er fangstet ved Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen av fangstskuta Kato i perioden mai til august. Vågehvalfangsten er bærekraftig og bestanden er økende. I tillegg til Norge er Japan et eksportmarked for produkter til sushi og sashimi.

Vågehvalen er et pattedyr – kan bli over 10 m lang og kan veie over 10 tonn. Hvalen lever av plankton, krill og pelagiske fiske arter. For det norske kostholdet er den derfor en god kilde til de viktige Omega 3 fettstoffene.

Myklebust Hvalprodukter AS er i dag størst på merkevare og sortiment til dagligvare og HoReCa. Selskapet jobber med markedsorientert produktutvikling, og leverer stykningsdeler som kjakestykke, tailmeat og indrefilet i tillegg til tradisjonelle biffvarianter – alt under merkevaren «Kvalitetshval fra Norskehavet». Myklebust Hvalprodukter AS driver utelukkende med produksjon av egen fangst. I produksjonsperioden har virksomheten 6-7 ansatte.

Kontakt informasjon

Adresse: Nyvegen 3, 6488 Myklebust
Telefon: 71 27 60 24
E-post: post@hvalprodukter.no
Nettsted: www.hvalprodukter.no

Hvor finner du oss