Lothe`s Mat og Vinhus

Vi på Lothes mat & Vinhus er alltid på jakt. På jakt etter vestlandsnaturens beste råvarer i samarbeid med våre lokale leverandører. Naturen og havet rundt oss er gavmild. Vi bruker ferske råvarer som ikke har reist for langt, eller blitt behandlet dårlig. Vi fokuserer på lokalt preg og menyer som gjenspeiler årstidene. Vi er stolt medlem av Smak av Kysten og de Historiske Hotel & Spisesteder, deres verdier ligger godt forankret i våre.

Lothes Mat & Vinhus startet i 1989, av eier Finn Lothe. Har siden den gang servert mat og service i toppklasse. Restauranten finner du i et historisk gammelt hus i fra 1850, med trivelig sjarm og sjel, med en flott utsikt over Smedasundet. Vi har til og med vårt eget spøkelse. Vår kjærlighet for faget, stoltheten og bred kunnskap ligger til grunn i alt vi foretar oss.

På «toppen» av Smedasundet med en nydelig utsikt over sundet, finner du våre selskapslokaler. Uansett anledning og med vår kompetanse, skreddersyr vi opplegg etter ønsker fra våre gjester. Her arrangerer vi også mange matkurs i løpet av året.
Vår catering avdeling leverer førsteklasses mat til hele distriktet, for alle anledninger både på tenkelige og utenkelige steder.
I det som var uthuset til Restauranten i gamledager, ligger Himla Godt Spiseri & Bar. Dette er et hverdagsted med koselig atmosfære, god mat og hyggelige priser. Her serverer vi lokal, bærekraftig og kortreist mat med fokus på å lage byens beste burgere. Kvalitet er et stikkord i alle ledd.
Vi har byens største og fineste uterestaurant med himla god matservering, og den fineste utsikten til Smedasundet.

Høye varde fyrhotell Er for de helt spesielle anledninger. Unik beliggenhet som både er herskapelig og flott med 10 gjesterom. Høye varde er på 60 mål naturlandskap og er en skjult skatt på Haugalandet. Her har vi i tillegg et spetakulært møterom, herskapelig spisesal, flott hageanlegg og ikke minst ro.

Kontakt informasjon

Adresse: Skippergaten 4, 5527 Haugesund
Telefon: 52 71 22 01
E-post: post@lothesmat.no
Nettsted: lothesmat.no/

Hvor finner du oss

Lothes Mat & Vinhus ligger i det gamle ærverdige huset som overvåker Smedasundet i Haugesund. Himla Godt Spiseri & Bar ligger i restaurantens gamle uthus- inngang Strandgaten eller ved siden av restauranten.

Se kart her: Lothes Mat & Vinhus