Bruk tang og tare i mat!

Bruk tang og tare i mat!

Bruk tang og tare i mat! 2048 1536 Smak av kysten

Har du smakt sjøkreps rullet i sukkertare, posjert og krydret med butare? Eller hva med chips av fiskeskinn med olje av trøffeltare og sukkertareflakes?  Tang og tare gir uante muligheter!

Det er et enormt potensiale i å høste og bruke mer av disse fantastiske ressursene. I det siste har tang og tare fått mye oppmerksomhet i det nordiske kjøkken og flere toppkokker er begeistret over de smaksforsterkende egenskapene disse gir.

Den 12. mars var i underkant av 40 kokker, restaurantsjefer og produsenter samlet til Smak av kysten sitt årlige kompetanseprogram på Norrøna Storkjøkken. Deltagerene fikk viktig faglig påfyll om sjømatens trygghetsaspekt og statusen i Norskehavet fra forskere ved Havforskningsinstituttet.

Tidligere norgesmester i sjømat, Christina Solli, utfordret deltagerne på alt fra filetering av ulik fisk, sesongvariasjoner i havet og kvalitetsbedømming av sjømaten.

Resten av dagen fikk deltagerne bli med på en engasjerende workshop med smaking og erfaringsutveksling på bruk av tang og tare i mat. Flere tareprodusenter var tilstede med sine produkter.  Thomas Madsen rullet ut mange spennende retter med tare, Havforsker Arne Duinker fortalte engasjerende om variasjonene med de ulike artene og Jonas Petterson fra Catxalot i Sverige formidlet trendene hos topprestaurantene i Sverige. Det er ingen tvil om at tang og tare er kommet for å bli!