200 år gamle kuskjell falt i smak

200 år gamle kuskjell falt i smak

200 år gamle kuskjell falt i smak 4272 2848 Smak av kysten

Lurer du på hva det sprø dykkeren Roderick Sloan og den eminente kokken Sven Erik Renaa har til felles? De har begge en forkjærlighet for lite brukte arter rundt norskekysten!

Den 13. Mars ble i overkant av 100 norske og svenske kokker, produsenter og fiskehandlere inspirert til å ta i bruk spennende og lite brukte skalldyr på Smak av Kysten sin årlige inspirasjonssamling.  Sven Erik Renna inspirerte deltagerne med flere innovative retter. Deltagerne fikk pirret smaksløkene med blant annet 200 år gamle kuskjell servert med fermentert pærejuice og jalapeno-olje, råreker i terteskjell av alger med creme fraiche, granskudd, rognkjeksrogn og lime, og ikke minst snøkrabbe med misoemulsjon, krabbekraft og kaffirlime.

Fiskehandler Kjetil Holen fortalte om den viktige rollen som fiskehandlerne spiller i dag, Line Kjelstrup fra Norges sjømatråd presenterte den nye 3 i uka kampanjen, Knut Magnus Person i Scalmarin og Alf Roald Sætre fra Cornelius fortalte hvordan de jobber med levendelagring av skalldyr og hvilke kvalitet dette skaper.

Gourmetdykkeren Roderick Sloan formidlet engasjerende hvordan han leverer til topprestaurantene og hvordan han påvirker topprestaurantene til å ta i bruk nye arter.

Doktorgradstudenten Rikke Høyer hadde basert på egen forsking og egne erfaringer mange interessante ideer om hvordan sjømatnæringen kan få opp barnas sjømatkonsum. Ved å involvere barna hele veien fra sjø til bord og med samtidig bevisstgjøring, smaksopplevelser og dialog blir barna mer mottakelige for å spise sjømat.

Matbloggeren Anders Husa fortalte historien om hvordan han slo gjennom på sosiale medier og kom med ideer om hvordan sjømatbedriftene kan nå flere kunder ved hjelp av Instagram. Egen identitet, skarpe bilder, naturlige omgivelser og et innhold som engasjerer var oppfordringen fra Husa.