Fløirestauranten, Gla`Laksen og Halvors Tradisjonsfisk hedret med Årets Smak av kysten-priser

Fløirestauranten, Gla`Laksen og Halvors Tradisjonsfisk hedret med Årets Smak av kysten-priser

Fløirestauranten, Gla`Laksen og Halvors Tradisjonsfisk hedret med Årets Smak av kysten-priser 2560 1920 Smak av kysten

Hvert år deler Smak av kysten ut priser til medlemsbedrifter som har utmerket seg med sitt engasjement for norsk sjømat og unike matopplevelser. Prisutdelingen anerkjenner spisesteder, fiskehandlere og produsenter som bidrar til å fremme kvalitetsråvarer, tradisjon og innovasjon i sjømatnæringen. I år gikk prisene til Fløirestauranten, Gla`Laksen og Halvors Tradisjonsfisk.

Årets Smak av kysten-restaurant: Fløirestauranten

Med åpningen av nye Fløirestauranten i 2024 har Fløyen styrket sin posisjon som en attraktiv destinasjon for både lokale og tilreisende. Restauranthuset favner bredt, fra turgåere til fine dining-gjester, og setter lokale råvarer i fokus. Gjennom tett samarbeid med lokale produsenter fremhever de smaker fra skog, fjell og fjord, noe som løfter den kulinariske opplevelsen. Med profesjonell og hjertevarm kommunikasjon samt et stort engasjement for lokal sjømat, er Fløirestauranten en verdig og inspirerende vinner av denne utmerkelsen.

Årets Smak av kysten-fiskehandler: Gla`Laksen

Gla`Laksen har markert seg som en innovativ aktør i sjømatbransjen ved å kombinere innbydende sjømatdisker med smakfulle serveringskonsepter. Deres satsing på kvalitet, i tett samarbeid med lokale produsenter, har gjort dem til et fyrtårn for sjømat. Med dyktige ansatte, en høy andel kvinner i staben og inspirerende innhold på sosiale medier, bidrar de til å styrke bransjen. Åpningen av Matværste i 2024 er nok et bevis på deres ambisjon og skaperkraft, noe som gjør dem til en verdig vinner av denne utmerkelsen.

Årets Smak av kysten-produsent: Halvors Tradisjonsfisk

Halvors Tradisjonsfisk setter en imponerende standard for norsk sjømat med sitt fokus på kvalitet og håndverk. I 2024 styrket de sin nasjonale og internasjonale satsing på modnete sjømatprodukter, og leveransen av tørrfisk til Bocuse d’Or Europe var et av årets høydepunkt. De forener tradisjon og innovasjon på en fremragende måte og sikrer sjømattradisjonenes fremtid ved å inkludere neste generasjon i bedriften. Med evnen til å hevde seg i et krevende marked er Halvors Tradisjonsfisk en inspirasjon og en verdig vinner av denne utmerkelsen.

Prisene ble delt ut 12. februar 2025 på Smak av kystens Kompetanseprogram og inspirasjonssamling.

Smak av kysten er et kulinarisk nettverk av utvalgte spisesteder, fiskehandlere og produsenter i Norge. Sammen jobbes det for å øke kompetansen og inspirasjonen rundt sjømat, og gi gjestene ekte sjømatopplevelser.