Arrangement for medlemmer i Smak av kysten.
KOMPETANSEPROGRAM 11. FEBRUAR:
Velkommen til årets kompetanseprogram for nye medlemsbedrifter, nye ansatte og dere som rett og slett bare ønsker faglig påfyll fra de beste i bransjen.
- Tid: Tirsdag 11. februar, kl. 10.30 – 16.00
- Sted: Restaurant Ostra, Solheimsgaten 3, v/ Danmarksplass, Bergen
Denne dagen dykker vi ned i havets muligheter. Du blir kjent med sesongens beste råvarer og får inspirasjon til å komponere attraktive, sesongbaserte menyer. Vi har samlet et stjernelag av produsenter, forskere og ikke minst mesterkokk Christian André Pettersen, som vil inspirere. Christian har et helt spesielt forhold til sjømat. Denne dagen vil han dele sine unike teknikker og smaker som kombinerer det beste fra øst og vest. Med en mor fra Asia og en far fra Steigen, har Christian alltid vært inspirert av Østens matkultur, kombinert med norske råvarer.
Velkommen til en fagdag for både nye og «gamle» medlemmer!
- Kl. 10.30 – Registrering, kaffe og mingling
- Kl. 11.00 – Velkommen til Smak av kysten:
Aktiviteter og synlighet v/ Alexandra Angell og Marita Monsen (Matarena/Smak av kysten) - Kl. 11.15 – Er sei den nye torsken?
- Havforsker Otte Bjelland deler sin analyse av bestandene langs kysten og hvordan dette påvirker menyplanleggingen.
- Kl. 11.35 – Råvarer, kvalitet og sesong
- Kjetil Holen fra Knutstad & Holen (flere ganger kåret til Norges beste fiskehandler) snakker om håndtering av sjømat og betydningen av sesong.
- Kl. 12.15 – Sjømatlunsj
- Kl. 13.15 – Et knippe sjømatprodusenter forteller om sine nyheter
- Blant annet muligheter for bruk av makrellstørje og pigghå som nå er tilgjengelige i sesong.
- Kl. 13.45 – Masterclass med Christian André Pettersen
- Christian deler sine teknikker og kreativitet med fokus på sei og reker.
- Kl. 15.30 – Samtale:
- Hvordan kan forskere, fiskere, produsenter, grossister, fiskehandlere og kokker samarbeide for å ta vare på havets ressurser?
- Kl. 16.00 – Takk for i dag!
- Kl. 19.00 – Felles middag for de som ønsker det på Restaurant Lola
INSPIRASJONSSAMLING 12. FEBRUAR:
Hvordan kan din bedrift stå sterkere i kampen om gjestene? Oppdag nye trender, forstå verdien av solide konsepter, og la deg inspirere av noen av Norges beste kokker!
- Tid: Onsdag 12. februar 2025, kl. 10.00 – 16.00
- Sted: Spesialgrossisten på Kokstad, Kokstadvegen 35b. (Bybanen til Kokstad eller parkering med egen bil).
Serveringsbransjen står ved et veiskille. Hvorfor sliter restaurantnærin
gen med lønnsomhet, og hva må til for å snu trenden? På årets inspirasjonssamling utforsker vi bransjens største utfordringer og muligheter. Dette er samlingen for produsenter, grossister og serveringsbedrifter som ønsker å ligge i front i en bransje i rask endring. Få innsikt, bli inspirert – og ta del i fremtidens suksesshistorier! Høydepunktet? Sven Erik Renaa og teamet hans viser veien mot stjernehimmelen – og mot din egen oppskrift på suksess!
Kl. 10.00 – Registrering, mingling og noe å bite i
Kl. 10.30 – Velkommen til årets inspirasjonssamling v/ Matarena/Smak av kysten
Kl. 10.50 – Slik ser reiselivet ut i 2030!
Reiselivet skal vokse med 40 prosent frem til 2030. Er restaurantbransjen posisjonert for å være med på veksten?
v/ Anders Nyland, reiselivsdirektør i Visit Bergen
Kl. 11.05 – Trendy med sild, heil mjølk og sider!
Eivind Haalien, kategoriansvarlig for lokalmat og spesialiteter, gir et innblikk i lokalmatutviklingen sett fra NorgesGruppen
Kl. 11.20 – Lokalmatens fremtid: Trender og muligheter – fra gård og fjord til bord
Petter Bjørgan, fagsjef lokalmat i Norsk Mat, deler nyttig innsikt om fremtidens muligheter for lokal mat på menyene
Kl. 11.35 – Sjømat er viktig for Norge!
Norges Sjømatråd deler sine erfaringer om utviklingen i sjømatmarkedet
Kl. 11.50 – Minglelunsj med smaker av sesongens beste råvarer fra sjø og land
Kl. 12.45 – En trestjerners kulinarisk reise med mesterkokk Sven Erik Renaa
Sven Erik er en av Norges mest anerkjente kokker, kjent for sin dedikasjon til norsk matkultur og bruk av lokale råvarer. Han står bak RE-NAA, Norges første restaurant utenfor Oslo til å oppnå tre Michelin-stjerner.
Med fokus på lokal sjømat, kompromissløs kvalitet og kreativitet, inviterer han oss inn i sitt kulinariske univers.
Sven Erik forteller om sin reise og avslutter med servering av en ikonisk signaturrett.
Kl. 13.45 – Kaffe- og minglepause
Kl. 14.00 – Fra havbruk til Michelin!
Salmon Eye er verdens største kunstinstallasjon som huser et moderne visningssenter for havbruk og Michelin-stjernerestauranten Iris.
Med sitt konsept peker de på fremtiden – på naturens premisser.
Daglig leder Sebastian Torjusen forteller om deres reise og det helt unike konseptet de tilbyr.
Kl. 14.15 – Hvordan vinne markedet med attraktive og lønnsomme konsepter?
Hvordan jobber store selskaper med å sikre kommersielle suksesser, og hva kan mindre uavhengige drivere lære av dem?
John Jacobsen har vært forretningsutvikler for Norges største virksomheter i 25 år og er medeier av flere restauranter.
Han kommer for å dele erfaringer og vise en enkel gjør-det-selv-guide for forretningsutvikling.
Kl. 15.00 – Slik lykkes vi med våre konsepter!
Vi samler et knippe dyktige fagfolk til en liten samtale om konsepter som treffer markedet.
Kl. 15.20 – Vi avslutter dagen med søte smaker og utdeling av Smak av kystens priser for Årets restaurant, fiskehandler og produsent.
Kl. 16.00 – Takk for i dag!
Takk til våre samarbeidspartnere!
Foto: Tom Haga
Hele programmet finner du her:
Kompetansesamling _Smak av kysten 11. februar 2025
Inspirasjonssamling _Smak av kysten 12. februar 2025