For medlemmer: KOMPETANSEPROGRAM 2025

Foto Toma Haga

For medlemmer: KOMPETANSEPROGRAM 2025

For medlemmer: KOMPETANSEPROGRAM 2025 2560 1787 Smak av kysten

KOMPETANSEPROGRAM I SMAK AV KYSTEN

Arrangement for medlemmer i Smak av kysten.

Velkommen til årets kompetanseprogram for nye medlemsbedrifter, nye ansatte og dere som rett og slett bare ønsker faglig påfyll fra de beste i bransjen.

  • Tid: Tirsdag 11. februar, kl. 10.30 – 16.00
  • Sted: Restaurant Ostra, Solheimsgaten 3, v/ Danmarksplass, Bergen

Denne dagen dykker vi ned i havets muligheter. Du blir kjent med sesongens beste råvarer og får inspirasjon til å komponere attraktive, sesongbaserte menyer. Vi har samlet et stjernelag av produsenter, forskere og ikke minst mesterkokk Christian André Pettersen, som vil inspirere. Christian har et helt spesielt forhold til sjømat. Denne dagen vil han dele sine unike teknikker og smaker som kombinerer det beste fra øst og vest. Med en mor fra Asia og en far fra Steigen, har Christian alltid vært inspirert av Østens matkultur, kombinert med norske råvarer.

Velkommen til en fagdag for både nye og «gamle» medlemmer!


Program:

  • Kl. 10.30 – Registrering, kaffe og mingling
  • Kl. 11.00 – Velkommen til Smak av kysten:
    Aktiviteter og synlighet v/ Alexandra Angell og Marita Monsen (Matarena/Smak av kysten)
  • Kl. 11.15Er sei den nye torsken?
    • Havforsker Otte Bjelland deler sin analyse av bestandene langs kysten og hvordan dette påvirker menyplanleggingen.
  • Kl. 11.35Råvarer, kvalitet og sesong
    • Kjetil Holen fra Knutstad & Holen (flere ganger kåret til Norges beste fiskehandler) snakker om håndtering av sjømat og betydningen av sesong.
  • Kl. 12.15 – Sjømatlunsj
  • Kl. 13.15Et knippe sjømatprodusenter forteller om sine nyheter
    • Blant annet muligheter for bruk av makrellstørje og pigghå som nå er tilgjengelige i sesong.
  • Kl. 13.45Masterclass med Christian André Pettersen
    • Christian deler sine teknikker og kreativitet med fokus på sei og reker.
  • Kl. 15.30Samtale:
    • Hvordan kan forskere, fiskere, produsenter, grossister, fiskehandlere og kokker samarbeide for å ta vare på havets ressurser?
  • Kl. 16.00 – Takk for i dag!
  • Kl. 19.00 – Felles middag for de som ønsker det på Restaurant Lola

MELD DEG PÅ VIA LENKEN


Takk til våre samarbeidspartnere!

Foto: Tom Haga

Kompetansesamling _Smak av kysten 11. februar 2025