Sigurd gikk til topps i tørrfiskkonkurranse: – En smak av historie og nytenkning

Sigurd gikk til topps i tørrfiskkonkurranse: – En smak av historie og nytenkning

Sigurd gikk til topps i tørrfiskkonkurranse: – En smak av historie og nytenkning 1897 1272 Smak av kysten
Det var god stemning og høy spenning da den årlige signaturrettkonkurransen gikk av stabelen under Bergen Sjømatfestival. Fem dyktige kokker fra regionen stilte med hver sin unike tolkning av den tradisjonsrike råvaren, men det var Sigurd Bergsvik, kokk og student ved Lokal Matkultur på Fagskulen Vestland, som til slutt gikk seirende ut av konkurransen.

Tørrfisk fra Halvors i Nord-Norge

I år samarbeidet vi med kvalitetsprodusenten Halvors Tradisjonsfisk. De leverte tørrfisk av ypperste kvalitet, som ga kokkene den beste forutsetningen for å lage nydelige retter. Og kvaliteten på rettene var svært høye, kunne også Ingrid Kristine Hansen, dommer fra Halvors bekrefte. Hun skrøt av alle rettene, og ble svært imponert av både kreativiteten og kvaliteten på samtlige av rettene.

 

Elever ble dommere for første gang

Blant dommerne satt tre unge matentusiaster fra Tysnes skule – Benjamin, Sjur og Iselin. De deltok selv i fjorårets Godfisk-konkurranse, og nå fikk de æren av å være med på å kåre en ny vinner. – Det var veldig gøy å sitte på den andre siden av bordet denne gangen, og få smake på så mange spennende retter, fortalte Benjamin entusiastisk.

Juryen lot seg imponere

Juryen, ledet av den erfarne kokken Hanne Frosta, hadde en krevende oppgave med å kåre en vinner. Ingrid fra Halvors Fisk, som leverte den eksklusive tørrfisken til konkurransen, var mektig imponert over nivået. – Det er helt fantastisk å se hvor mye kjærlighet og håndverk som ligger bak disse rettene. Deltakerne har virkelig fått fram det beste i tørrfisken, sa hun.

BTs matanmelder Tore Sevheim og varaordfører i Bergen kommune Thomas Flesland var også blant dem som vurderte de smakfulle bidragene.

 

En verdig vinner

Sigurd sin rett skilte seg ut med en perfekt balanse mellom tradisjon og nyskaping. Det har vært utrolig gøy å jobbe med med en så spennende råvare som tørrfisk, sa en fornøyd vinner. For innsatsen fikk han ikke bare heder og ære, men også en premie på 10 000 kroner.

 

Oppskriftene ligger ute

For de som ønsker å prøve seg på noen av rettene hjemme, ligger oppskriftene fra konkurransen nå tilgjengelig på våre nettsider.

– Vi håper dette inspirerer enda flere til å bruke tørrfisk både til hverdag og fest, avsluttet konferansier Gard Haugland.

Her finner du Sigurds vinneroppskrift