Svenske toppkokker gjestet Bergen og Hitra

Svenske toppkokker gjestet Bergen og Hitra

Svenske toppkokker gjestet Bergen og Hitra 150 150 Smak av kysten

Den 8. til den 10. oktober hadde vi besøk av noen av Sveriges beste kokker fra Mathias Dahlgren og Lux i Stockholm. Målet var at de svenske toppkokkene skulle se hva den norske kysten har å by på, hvor råvarene kommer fra og å utveksle erfaringer med og lære fra norske kokker.

Det ble et spennende program hvor de svenske kokkene fikk oppleve den norske kysten på sitt beste.

På dag 1 ble det arrangert en lokal studietur ut til Herdla for kokkene fra Stockholm og kokker fra Bien, 1877, Colonialen og Biologen i Bergen. Det ble fisketur og påfølgende workshop med fangsten (inkl. bifangst) som var tatt i land. Her ble det en nyttig erfarings- og kunnskapsutveksling mellom de ulike kokkene. Tekslo Seafood var også tilstede med tang og tare som tok rettene til nye høyder.

På dag 2 gikk turen til Blom visningssenter for fiskeoppdrett (laks og ørret) og videre til Scalmarin som driver med levendelagring av skalldyr. Mange spennende smaker og diskusjoner! Dagen avsluttet med en skalldyraften på Hitra!

På den siste dagen fikk kokkene besøke Salmar (lakseoppdrett) og Seashell (kamskjell). Flere av restaurantene får inn kamskjell fra områdene rundt Hitra/Frøya, så kokkene syntes det var fantastisk å se og lære om opphavet til disse delikatessene.

Alt i alt et vellykket program! Vi takker Norges Sjømatråd for et flott samarbeid!