Studietur til Kalvåg 2. – 3. mai

Studietur til Kalvåg 2. – 3. mai

Studietur til Kalvåg 2. – 3. mai 150 150 Smak av kysten

Vår langstrakte kyst byr på uendelige muligheter! Denne gangen går Smak av kystens studietur 2. – 3. mai til fiskeværet Kalvåg i Bremanger, ytterst i havgapet med Nordsjøen som nabo i vest og Stad mot nord. Her finner vi et levende kystsamfunn som gjennom alle tider har levd med og av havet. I samarbeid med Norges Sjømatråd inviterer vi til to innholdsrike dager hvor vi blir kjent med produksjon og bruk av sild, vi skal ut og fiske og vi skal lage sjømat både ute og inne – som ekte opplevelsesmat!

Som inspirator har vi med oss kokk Jan-Erik Hauge. Han er i dag soussjef på Palace Grill i Oslo og med på kokkelandslaget, og var finalist under Årets Kokk i 2015. Han er vokst opp på Bremanger og han ser på hjemstedet som en krybbe for sin faglige utvikling. «Å leite etter perfeksjon har vore drivkrafta mi i ein årrekkje. Eg har vokst opp i landskap med sterke kontraster, og det speglar seg nok også i den maten eg lagar», sier han.

Programmet inkluderer blant annet tur med fiskebåt, workshop med tilbereding av sild, historisk vandring i Kalvåg og omvisning hos Brdr. Larsen og Pelagia. Måltider og overnatting vil skje på Knutholmen.