Sei med karamellisert løk
blomkål og brunet smørsaus med soya og urter
Laget av Morten Klever fra Haatuft-gruppen
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Sei med karamellisert løk
Ingredienser
- 4 stk porsjonsbiter sei, ca. 150 g pr stykk
- Grønnsakskraft
- 2 stk løk
- Salt
- Sukker
- ¼ blomkål
- Olivenolje
- Sitron
- 1 pakke sukkererter
- 250 g smør
- 0,5 dl soya
- 1 ss med finkuttet estragon/persille og mynte
Slik gjør du
Posjert sei
- Salt fisken med grovsalt i 10-20 min før posjering, avhengig av størrelsen.
- Kok opp grønnsakskraften, hell kraften over seien og la den trekke.
- Fisken er ferdig når den har blitt litt fast og flaker seg, alt fra 7-14 min avhengig av størrelse.
Karamellisert løk
- Skrell og skiv løken i tykke skiver på ca. 0,5 cm.
- Strø 50/50 salt sukker over løken og la den ligge i 20 min.
- Stek løken i panne under press for jevn karamellisering.
- Ha en klype Maldon-salt over før servering.
Høvlet blomkål:
- Høvle blomkål tynt på en mandolin, eller kutt de så tynt du klarer med kniv.
- Legg blomkålskivene i isvann i 10 min slik at de blir ordentlig sprø før marinering
- Smak til med olivenolje, sitron og salt
Sukkererter:
- Kutt sukkerertene i to eller tre, og kok dem i godt saltet vann i ca. 1 min
Brunet smørsaus med soya og urter:
- Ha 250 g smør i en kjele og la det koke til melkeproteinene karamelliserer seg.
- Når smøret er gyllenbrunt tas kjelen av platen og siles.
- Tilsett soya og urtemix når smøret har kjølt seg.
Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no