Sei med karamellisert løk

Sei med karamellisert løk

Sei med karamellisert løk 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Sei med karamellisert løk
blomkål og brunet smørsaus med soya og urter
Laget av Morten Klever fra Haatuft-gruppen

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Sei med karamellisert løk

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 4 stk porsjonsbiter sei, ca. 150 g pr stykk
  • Grønnsakskraft
  • 2 stk løk
  • Salt
  • Sukker
  • ¼ blomkål
  • Olivenolje
  • Sitron
  • 1 pakke sukkererter
  • 250 g smør
  • 0,5 dl soya
  • 1 ss med finkuttet estragon/persille og mynte

Slik gjør du

Posjert sei

  1. Salt fisken med grovsalt i 10-20 min før posjering, avhengig av størrelsen.
  2. Kok opp grønnsakskraften, hell kraften over seien og la den trekke.
  3. Fisken er ferdig når den har blitt litt fast og flaker seg, alt fra 7-14 min avhengig av størrelse.

Karamellisert løk

  1. Skrell og skiv løken i tykke skiver på ca. 0,5 cm.
  2. Strø 50/50 salt sukker over løken og la den ligge i 20 min.
  3. Stek løken i panne under press for jevn karamellisering.
  4. Ha en klype Maldon-salt over før servering.

Høvlet blomkål:

  1. Høvle blomkål tynt på en mandolin, eller kutt de så tynt du klarer med kniv.
  2. Legg blomkålskivene i isvann i 10 min slik at de blir ordentlig sprø før marinering
  3. Smak til med olivenolje, sitron og salt

Sukkererter:

  1. Kutt sukkerertene i to eller tre, og kok dem i godt saltet vann i ca. 1 min

Brunet smørsaus med soya og urter:

  1. Ha 250 g smør i en kjele og la det koke til melkeproteinene karamelliserer seg.
  2. Når smøret er gyllenbrunt tas kjelen av platen og siles.
  3. Tilsett soya og urtemix når smøret har kjølt seg.

Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no