Reker al Pil Pil
med brød og aioli
Adam Bjerck, Bjerck Restaurant & Bar og Engen Restaurant
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Reker al Pil Pil
Ingredienser
Til fire personer:
- 1 kg reker
- 1 stk chili
- 1 1/3 stk hvitløk
- Skall fra 1/3 sitron
- 100 g smør
- 50 g olivenolje
- 1 ts paprikakrydder
- 1 egg
- 3 dl solsikkeolje
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 2 skiver brød
- Salt
Slik gjør du
1. Rens rekene
2. Finhakk 1 hvitløk, chili og steik dette i smør og oliven olje. Ha i sitronskall og reker og la det trekke på middels varme i 10 minutter
3. Aioli: Ha 1 egg, 3 dl solsikkeolje, 1 ss dijonsennep, 1 ss sitronsaft, 1/3 bit hvitløk og litt salt i en litermåler. Kjør sammen med stavmikser fra bunnen av og forsiktig opp til en jevn og fin majones. Smak til med salt, sitronsaft og hvitløk etter ønske
4. Rist skivene i pannen med olivenolje, og server med litt finhakket persille over rekene