Reker al Pil Pil

Reker al Pil Pil

Reker al Pil Pil 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Reker al Pil Pil
med brød og aioli
Adam Bjerck, Bjerck Restaurant & Bar og Engen Restaurant

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Reker al Pil Pil

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til fire personer:

  • 1 kg reker
  • 1 stk chili
  • 1 1/3 stk hvitløk
  • Skall fra 1/3 sitron
  • 100 g smør
  • 50 g olivenolje
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 egg
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 skiver brød
  • Salt

Slik gjør du

1. Rens rekene
2. Finhakk 1 hvitløk, chili og steik dette i smør og oliven olje. Ha i sitronskall og reker og la det trekke på middels varme i 10 minutter
3. Aioli: Ha 1 egg, 3 dl solsikkeolje, 1 ss dijonsennep, 1 ss sitronsaft, 1/3 bit hvitløk og litt salt i en litermåler. Kjør sammen med stavmikser fra bunnen av og forsiktig opp til en jevn og fin majones. Smak til med salt, sitronsaft og hvitløk etter ønske
4. Rist skivene i pannen med olivenolje, og server med litt finhakket persille over rekene