Kveitekotelett
med blomkål og dill
Ronny Kolvik, Restaurant Bro og Bryt i Ålesund
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Kveitekotelett
Ingredienser
- 4 stk kveitekotelett a 200g stk
- 1 stk blomkål
- 30 g tørrfisk
- 50 g sjalottløk
- Ca. 3 dl fløte
- Ca. 4 dl melk
- Ørretrogn
- Dill
- Urter og hvitløk
Slik gjør du
- Kveitekoteletter saltes lett i 10 min.
- Stekes i panne med hvitløk, urter og smør i ca. 1 min på begge sider.
- Hviles i ca. 5 min på et lunt sted.
Saus:
- Stek blomkål med løk og tørrfisk.
- Kok mør med fløte og melk, før du kjører blandingen til glatt puré.
- Smake til med salt og syre.
- Dersom du har en siphonflaske kan du helle sausen på denne og riste med 2 patroner. Om ikke, blås gjerne sausen raskt opp med stavmikser før servering.
Cruditesalat:
- Høvle blomkål tynt og ha i isvann. Anrett med dill og ørretrogn.