Kveitekotelett

Kveitekotelett

Kveitekotelett 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Kveitekotelett
med blomkål og dill
Ronny Kolvik, Restaurant Bro og Bryt i Ålesund

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Kveitekotelett

Middag

Middels

60 min

Ingredienser

  • 4 stk kveitekotelett a 200g stk
  • 1 stk blomkål
  • 30 g tørrfisk
  • 50 g sjalottløk
  • Ca. 3 dl fløte
  • Ca. 4 dl melk
  • Ørretrogn
  • Dill
  • Urter og hvitløk

Slik gjør du

  1. Kveitekoteletter saltes lett i 10 min.
  2. Stekes i panne med hvitløk, urter og smør i ca. 1 min på begge sider.
  3. Hviles i ca. 5 min på et lunt sted.

Saus:

  1. Stek blomkål med løk og tørrfisk.
  2. Kok mør med fløte og melk, før du kjører blandingen til glatt puré.
  3. Smake til med salt og syre.
  4. Dersom du har en siphonflaske kan du helle sausen på denne og riste med 2 patroner. Om ikke, blås gjerne sausen raskt opp med stavmikser før servering.

Cruditesalat:

  1. Høvle blomkål tynt og ha i isvann. Anrett med dill og ørretrogn.