Kveitekebab
med coladressing
Trond Moi, Hos Moi
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Kveitekebab
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 g kveitefilet
- 2 hakket hvitløk
- 1 ss hakket frisk ingefær
- 1 ts hakket chili
- 1 ts kumin
- 1 ts oregano
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts koriander
- ½ ts kanel
- 2 ss olivenolje
- Saft og skall av 1 sitron
- 4 lange tre-grillspydpinner
- 4 lefser
Coladressing;
- 1 beger lettrømme
- Saft og skall fra 1/2 sitron
- 5 ss cola
- 1 ts chilisaus
- 1 ts oregano
- ½ ts kumin
Slik gjør du
- Kutt kveiten i strimler på ca. 2 cm og mariner med krydderet som er listet opp. Ha på olje og sitron, og bland inn chili, ingefær og hvitløk. Tre den marinerte fisken på spydene og krydre med litt salt.
- Stek spydene på grill i ovnen på 240 C i ca. 7-8 minutter, til de er gylne og sprø på toppen
- Legg spydene i lefser med coladressing, ha gjerne på litt mais, løk og salat.
- Rull de sammen og server umiddelbart.