Grillet rødspette med asparges
med asparges
Lars Laurentius Paulsen, Troll Restaurant og Gubalari
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Grillet rødspette med asparges
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 små fisk (600 g filet)
- 1 bunt asparges
- 300 g smør
- 1 sitron
- Evt. 4 g tørket trøffeltang
Slik gjør du
Rens fisken for innmat, kutt av hodet og klipp av finner. Gi et snitt på midten og et par snitt i den mest kjøttfulle biten på oversiden av fisken. Hiv fisken på grillen på den varme siden til den slipper grillristen (2-3 min på hver side). La fisken hvile på den kalde siden og sett på lokk i 4-6 min.
Grill aspargesen 30 sekunder med “blomsten” på varm side. Snu deretter slik at blomsten blir liggende på kald side og grill videre i 30 sek til.
Kok opp smøret i en panne, og la det koke forsiktig på medium varme til det er gyllenbrunt og skummer. Trekk kjelen til side. Smaksett eventuelt med trøffeltang.
Legg opp fisken og ha på rikelige med smør. Server med noen sitronbåter.