Grillet makrell
med potetsalat, urter og sitron
Lars Laurentius Paulsen, Troll Restaurant og Gubalari
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Grillet makrell
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 stk makrell
- 2 sitroner
- 1 bunt rosmarin
- 1 bunt timian
- 1 bunt urter eller ramsløk
- Kokte poteter med skall
- 1 bunt vårløk
- 1 beger småtomat
- 1 bunt bladpersille
- 1 bunt reddik
- En liten rabarbra-stilk
- 0,5 dl eplesidereddik
- 0,5 dl kaldpresset olivenolje
- Salt
Slik gjør du
Makrell:
Rens makrellen for innmat og gjeller. Fyll fisken med urter, salt og sitron. “Sy igjen” buken med en rosmarinkvist eller hyssing. Skjær et par snitt i filletene der fisken er tykkest, og legg dem på den varme siden på grillen. Når makrellen slipper grillrista, snur du den. Fisken skal ha ca. 2-3 min på hver side, før du legger den over på den kalde siden av grillen, og setter på lokket. La makrellen hvile i 5-7 min.
Potetsalat:
Grill potetene til de er sorte på utsiden. Kutt alle ingrediensene og bland sammen med olje, eddik og salt. Server med finsnittede urter og topp med olje. Har du spiselige blomster rundt deg så plukk noen å strø over.