Fritert makrell
med tang og remulade
Morten Tungesvik
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Fritert makrell
Ingredienser
Til fire personer:
- 2 stk medium makrell som filet, uten bein
- 2 ss tørket sukkertare
- 5 dl panko eller brødsmuler
- 4 dl hvetemel
- 2 stk egg
- 1 liter solsikke olje
Remulade
- 3 ss seterrømme
- 3 ss majones
- 1 ss finhakket kapers
- 1 ss hakket sylteagurk
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 bunt persille
- 1 ss grov sennep eller hotsauce
Slik gjør du
- Del fisken i ønsket størrelse.
- Sett deretter frem tre vide skåler: En med hvetemel, en med de sammenvispede eggene, og en med panko eller brødsmuler som du har tilsatt litt tørket tang i.
- Vend fiskebitene først i melet, før du dypper dem i eggene og til slutt dekker dem med panko.
- Varm opp solsikkeoljen til høy temperatur i en kjele, og friter fisken til den er gyllen og sprø.
- Server den friterte fisken med remulade og en frisk sommersalat.
Remulade
- Rør sammen seterrømme, majones og sennep.
- Ha i sylteagurk, kapers, sjalottløk, hvitløk og persille, og bland godt.