Enhjørningen Fiskerestaurant

Sjøstue nr 1, som idag er Enhjørningen Fiskerestaurant, ligger i det tradisjonsrike bryggekvartalet fra Hansa-tiden i Bergen. Navnet Enhjørningen nevnes første gang i år 1304. Det opplyses da ved en vitneforklaring at den tyske kjøbmand Herman Skult bodde der for femti år tilbake, og at gården således må ha fått sitt navn allerede før år 1260. Som merke på sjøstuen fører gården en springende hest med forgyllet horn. Etter brannen i 1702 ble gården gjenoppbygget, sansynligvis på de gamle tomter. 

I disse historiske lokalene, hvor handel med fisk har vært en av de viktigste næringer, ønskes dere hjertelig velkommen til Bergens eneste fiskerestaurant, som av ovennevnt grunner har valgt å beholde navnet Enhjørningen, selv om navnet ikke har noen direkte tilknytning til fisk.

Kontakt informasjon

Adresse: Enhjørningsgården 29, 5003 Bergen
Telefon: 55 30 69 50
E-post: info@enhjorningen.no
Nettsted: www.enhjorningen.no

Hvor finner du oss

Enhjørningen Restauranter finner du i det tradisjonsrike Bryggekvartalet i Bergen. Hele gården er restaurert og tilbakeført som den var på 1700 tallet. I disse tradisjonsrike lokalene fra Hansa-tiden ønsker vi velkommen til et av Norges mest særpregete restauranthus.

Se kart her: