Frescohallen

Den gamle Børs-bygningen som i dag inneholder Frescohallen, var ferdig bygget i 1862. Nå utvider Bergen Børs konseptet sitt, og inkluderer det historiske lokalet i Vågsallmenningen 1. I mai 2022 åpner restaurant og bar Frescohallen. Det skal bli en del av hotellets tilbud til gjester, så vel som en opplevelse for lokale bergensere.

Freskene er malt av Axel Revold og regnes som en av våre nasjonalskatter. Freske er veggmaleri på nypusset, ennå fuktig murpuss, men benyttes tidvis om alle veggmalerier. Motivene på veggene i Frescohallen er knyttet til bergensk næringsliv, og er inndelt i tre tema på hver sin vegg.

Nordlandsveggen – med tre felt som representerer torskefiske i Lofoten, tilberedelsen av fisken på land og seilasen til Bergen hvor fisken skulle selges.

Bergensveggen – med fire felt viser nordlendingenes ankomst til Bergen, fiskens videre tur i store seilskuter ut i verden, handel med varer fra fremmede havner, og skipsbygging.

Verdensveggen – med tre felt viser transport og mennesker i arbeid i maskinrommet på et skip, landbrukets forskjellige faser, og et urskogsmotiv som beskriver høsting av naturens overflod.

KONTAKTINFORMASJON

Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen
Telefon: 995 60 472
E-post: post@frescohallen.no
Nettsted: www.frescohallen.no

HVOR FINNER DU OSS

Se kart her: Frescohallen