BLÅSKJELL – EN DELIKATESSE!

BLÅSKJELL – EN DELIKATESSE!

BLÅSKJELL – EN DELIKATESSE! 3872 2592 Smak av kysten

Blåskjell er så utrolig enkelt å lage og virkelig smakfullt!
Nå er den beste tiden for blåskjellene og det er bare å fråtse i gode smaker.
Se sesongkalenderen for mer info om blåskjell.

Snadder og Snaskum har produsert blåskjell siden 1980, og er dermed Norges eldste blåskjelleverandør.

Her er oppskrift på Snadderkongens Favorittgryte:

Nok til 4 personer:
1 løk
2 ss smør eller matolje
0,5 dl sitronsaft og/ eller 1,5 dl tørr hvitvin
1,5 dl fløte
2 ts malt pepper

Skjær opp og fres løk og smør i panna til løken så vidt er blank.
Bland i resten av ingrediensene.
Damp deretter 2kg blåskjell.
Smak til med skjellkraft oppi løk/fløtesausen til suppa er passe salt. Resten av skjellkrafta slås vekk.
Tilslutt slås løk/fløtesuppa over skjellene.
Rist kasserollen med lokket på og gi det hele kun en kort oppvarming.
Server gryta i dype tallerkener.
Bruk gjerne et skjellskall til å klype opp skjellmaten med og et halvt skjellskall som skje.