STUDIETUR MED FOKUS PÅ SKJELL, TANG OG TARE!

STUDIETUR MED FOKUS PÅ SKJELL, TANG OG TARE!

STUDIETUR MED FOKUS PÅ SKJELL, TANG OG TARE! 823 631 Smak av kysten

Øygarden på sitt beste – her på studietur med fokus på skjell, tang og tare!

Kokker, lærlinger og grossister hadde en lærerik dag hos Scalmarin med omvisning og kokkelering.

Med oss på turen hadde vi Arne Duinker som er forsker på NIFES og brenner for mulighetene med skjell. Sammen med Knut Magnus Persson på Scalmarin presenterte de noen av produktene de leverer: Kuskjell, sandskjell, kråkeboller og kamskjell. De driver også produksjon av kamskjellyngel.

Vi fikk høre om fremtidsplanene til Scalmarin, for salg av levende sjømat er en voksende trend som markedet er villig til å betale for.

13077399_1122464657775841_491324413_n

13084178_1122463734442600_547978463_n