logo
Smak av kysten
logo
  • HJEM
  • OM OSS
    • SMAK AV KYSTEN
      • Årsrapport
    • MATARENA
  • MEDLEMMER
    • SPISESTEDER
    • PRODUSENTER
    • FISKEHANDLERE
  • AKTUELT
    • Nyheter
    • Presseoppslag
  • SESONGKALENDER
  • BLI MEDLEM
  • OPPSKRIFTER
Nyheter
14. oktober 2021 by Smak av kysten 0 Comments 1899 Views
0
Får støtte fra nærings- og fiskeridepartementet for å spre sjømatglede i skolene
20 september 2021
0
Sjømat og sider under Norsk Siderfestival
07 november 2021
14. oktober 2021 by Smak av kysten in Nyheter

Tirsdag 12.oktober samlet vi sjømatbransjen i Kristiansand til fagsamling på stillehavsøsters

I Smak av kysten jobber vi kontinuerlig med å legge til rette for økt bruk av nye ressurser i havet. Denne uken var det stillehavsøstersen som sto for tur, når vi samlet restauranter, fiskehandlere, produsenter og grossister på Hos Moi i Kristiansand, for å utforske mulighetene vi har med denne arten.

Kjøkkensjef på Under, Nicolai Ellitsgaard Pedersen, demonstrerte fantastiske retter for oss på stillehavsøsters, og Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet øste av sin kunnskap. Vi fikk også lære mer om høsting og arbeidet som gjøres med behandlingen av skjellene fra produsentene Arnevik Gård Skjell og Norwegian Shores. Og vi fikk høre mer om hvilke muligheter levendelagring gir fra produsenten Scalmarin, gjennom samarbeidsprosjektet de har med Restaurant Under.

Takk til alle som kom på samlingen! Og takk til Blått Kompetansesenter Sør som støtter oss i arbeidet. Fagsamlingen var første del av en satsning på lite brukte arter på Sørlandet. Om du ønsker å holdes oppdatert på fremtidige samlinger i Kristiansand, ta gjerne kontakt med prosjektleder, Amanda Bahl på amanda@matarena.no.

 



 

 

0
Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in

søk

Siste nyheter

Da er vi i full gang med årets nysatsing, Sjømatspire!
Da er vi i full gang med årets nysatsing, Sjømatspire!
9. april 2022
Velkommen til Agder Østersfest 24.-26. mars
Velkommen til Agder Østersfest 24.-26. mars
22. mars 2022
Dragsvik Fjordhotell – På jakt etter den beste sjømaten fra Sognefjorden
Dragsvik Fjordhotell – På jakt etter den beste sjømaten fra Sognefjorden
23. februar 2022
Bergen Sjømatfestival 17.-19. februar
Bergen Sjømatfestival 17.-19. februar
12. februar 2022

Arkiv

Samarbeidspartnere:

Supportere:

© Smak av Kysten - Ekte sjømatopplevelser
Smak av kysten
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler.OkLes mer om personvern